19.12.22

Σε εορταστικό κλίμα η Κατερίνη: Η ΕΡΤ 3 και η ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ σήμερα στο «Μουσείο Χριστουγέννων»-13 φωτο

Μικροί και μεγάλοι φορούν την εορταστική τους διάθεση και υποδέχονται τα Χριστούγεννα με ζωντάνια και αισιοδοξία στο Μουσείο Χριστουγέννων (Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» – πρώην οικία Τσαλόπουλου). Γεμάτος διαρκώς ο χώρος, που ήδη από την σημερινή κιόλας επίσημη πρεμιέρα του, γίνεται ο αγαπημένος προορισμός επισκεπτών όλων των ηλικιών.Εδώ ο Άη Βασίλης ως φιλόξενος οικοδεσπότης ανοίγει διάπλατα τη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του και μας καλωσορίζει γεμάτος ιστορίες, ευχές και εκπλήξεις. Από κοντά και οι βοηθοί του, τα ξωτικά, ακούραστα όπως πάντα, κάτι σκαρώνουν. Παραδίπλα και ο Μάγειρας του Μουσείου που περιμένει τα παιδιά για ένα όμορφο και δημιουργικό διαδραστικό εργαστήρι. Απίθανα εικαστικά σπιτάκια που παραπέμπουν σε παραμυθένια Χριστούγεννα, «Μουσείο Χριστουγέννων Παιδικής Φαντασίας» και πολλές ακόμη εκπλήξεις, προσφέρουν μία έντονη βιωματική εμπειρία στον επισκέπτη.






Παράλληλα, τον εορταστικό τόνο σήμερα στη συμβολή των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου & Κύπρου έδωσαν μουσικοί και χορωδία του Συλλόγου φίλων του τ. Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου «ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ». Κάλαντα και αγαπημένες μελωδίες ήχησαν σε δύο από τους πλέον εμπορικούς – κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τον Δήμο Κατερίνης εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος.

Η συνέχεια από το απόγευμα 17:00 έως το βράδυ (23:00) στη “Γιορτή Χριστουγέννων” στο Πάρκο Ευαγγελικών. Ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά, φιλοξενία με εδέσματα, ζωντανή χριστουγεννιάτικη μουσική, γνωριμία με τις κοινωνικές δράσεις της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης συνθέτουν το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ φιλοξενήθηκε σήμερα live στην γνωστή εκπομπή ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ...