Στο εν λόγω έργο, προκρίθηκε ως επικεφαλής, κατόπιν σχετικής ανταγωνιστικής διαδικασίας, η Βουλή των Ελλήνων, έχοντας ως εταίρο το Ιταλικό Κοινοβούλιο.
Στο επίκεντρο των εργασιών ήταν η εφαρμογή της Συμφωνίας εταιρικής σχέσης Αρμενίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης (CEPA) και η υλοποίηση των στόχων που προβλέπει. Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική πλευρά παρουσίασε στους εκπροσώπους της Αρμενίας τις καλές πρακτικές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που μπορούν να συντελέσουν στη βελτίωση της νομοπαρασκευαστικής και νομοθετικής λειτουργίας της Αρμενίας.
Οι Έλληνες Βουλευτές πραγματοποίησαν επίσης και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Αρμένιους συναδέλφους τους με ευρεία ατζέντα θεμάτων.
Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβανόταν και η επίσκεψη στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων. Η ελληνική αντιπροσωπεία απέτισε, με σεβασμό και δέος, φόρο τιμής στις ψυχές των χιλιάδων Αρμενίων που σφαγιάστηκαν σε ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η κυρία Μάνη επισήμανε ότι η Ελλάδα και η Αρμενία έχουν ένα κοινό τραύμα, τονίζοντας, στο πλαίσιο αυτό, ότι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, είναι χρέος της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες Βουλευτές συναντήθηκαν επίσης σε θερμό κλίμα με την Πρόεδρο της Κοινότητας των Ελλήνων, κυρία Maria Lazareva, η οποία τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες των Ελλήνων της Αρμενίας και για τους ισχυρούς δεσμούς που τους δένουν με την Ελλάδα.
Μία άκρως εποικοδομητική υλοποίηση του Ευρωπαϊκού έργου από την ελληνική πλευρά, η οποία μετέφερε την τεχνογνωσία και τις καλές πρακτικές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αλλά και μια σημαντική εκπροσώπηση της χώρας, που ενισχύει τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας Ελλάδας - Αρμενίας. Κάτι που αναγνωρίστηκε και από τους ίδιους τους Αρμένιους εκπροσώπους που ευχαρίστησαν θερμά την ελληνική αντιπροσωπεία για τη συνολική παρουσία της.