1.5.22

«Blue drops of ink», της Μένης Σεϊρίδου

Το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 19.30 η Εστία Πιερίδων Μουσών σας προσκαλεί στο χώρο της Αστικής Σχολής Κατερίνης για τα εγκαίνια μίας ξεχωριστής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο “Blue drops of ink” της Μένης Σεϊρίδου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2022».
Η έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Γενάρη του 2020 στη Θεσσαλονίκη, αποτελείται από φωτογραφίες που περιέχονται στο ομώνυμο φωτογραφικό λεύκωμα, καθώς και από φωτογραφίες από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, οι οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.
Το λεύκωμα Blue drops of ink ήταν αποτέλεσμα της διετούς συνεργασίας της φωτογράφου με τον ποιητή Σωτήρη Γάκο και περιέχει 19 ποιήματα και 19 φωτογραφίες που το καθένα συμπληρώνει το άλλο και εμπνέεται από αυτό.
Για την έκθεση θα μιλήσουν:
Θάνος Κόσυβας, συγγραφέας-φωτογράφος,
Μαρία Καρανίκα, επιμελήτρια της έκθεσης, αρχαιολόγος- υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κρήτης.
Σύντομο βιογραφικό της φωτογράφου:
Η Μένη Σεϊρίδου γεννήθηκε και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη, όπου και εργάζεται. Ασχολείται με τη φωτογραφία και τη συγγραφή. Έργα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες όπως Fractal, Thessaloniki arts and cultures, iFocus και Photologio, Ηχώ των δημοπρασιών, intellectum κα. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων στο MOMUS Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, σε Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ιnfo:
Έκθεση φωτογραφίας της Μένης Σεϊρίδου
Οργάνωση/ Επιμέλεια Μαρία Καρανίκα
Τίτλος: «Blue drops of ink»
Εγκαίνια: Σάββατο 7 Μαΐου στις 19.30
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 12 Μαΐου (ώρες λειτουργίας 18.00-21.00)
Διεύθυνση: Αστική Σχολή Κατερίνης
Είσοδος ελεύθερη