1.5.22

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ στην ...ελευθερία. Χωρίς πιστοποοιητικά εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Ισχυρή αίσθηση ευθύνης θα πρέπει να επιδείξουν οι πολίτες, στη φάση στην οποία εισέρχεται η χώρα από σήμερα και έως τις 31 Αυγούστου. Η κατάργηση όλων των περιορισμών που ίσχυαν απέναντι στην πανδημία του κοροναϊού, αποτελούν ένα πρώτο βήμα προς την κανονικότητα, της μετά κοροναϊού εποχής.
Από σήμερα καταργείται η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, για την πρόσβαση σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
Συγκεκριμένα εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι εισέρχονται ελεύθερα σε καταστήματα εστίασης, διασκέδασης και εμπορικά κέντρα. Ταυτόχρονα, από σήμερα όλοι οι χώροι λειτουργούν στο 100% της χωρητικότητάς τους.
Η αλόγιστη χρήση της ελευθερίας μας από σήμερα, δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε μία νέα έξαρση της επιδημίας, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, λένε οι ειδικοί.
Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε την προηγούμενη Πέμπτη (28/4) επιμένει στη χρήση της προστατευτικής μάσκας στους εσωτερικούς χώρους τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου.
Στους εξωτερικούς χώρους δεν είναι υποχρεωτική η χρήση τους, αλλά όπου υπάρχει συνωστισμός, καλό θα ήταν οι πολίτες που είναι περισσότερο ευάλωτοι, να τη χρησιμοποιούν.