31.5.22

Στα ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ… με τον Θεοχάρη Μπικηρόπουλο

Στις ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ αναφερθήκαμε στα κομματικά (Συνέδρια, τους ενδιαφερόμενους για τα ψηφοδέλτια και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις). Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα Αυτοδιοικητικά…


Στην Αντιπεριφέρεια, στρέφονται οι συζητήσεις και το ερώτημα που πλανάται στα «πηγαδάκια» αφορά την συμμετοχή ή όχι της κ. Σοφίας Μαυρίδου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της, ζυγίζοντας κατά πως φαίνεται τα δεδομένα σε σχέση με το μέλλον του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα που φημολογείται ότι οδεύει προς Βρυξέλλες. Αν κλειδώσει αυτή η …μετακίνηση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η κ Μαυρίδου θα επιδιώξει τη συμμετοχή της στο επόμενο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Πιερίας. Υποψηφιότητα που αλλάζει τα δεδομένα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο του νομού.

***
Στο δήμο Δίου- Ολύμπου οι κινήσεις «ματ» του νυν δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου, διευρύνοντας το ψηφοδέλτιο με υποψήφιους όλων των κομματικών αποχρώσεων σε ένα ψηφοδέλτιο «κοινής αποδοχής» καθιστά ιδιαίτερα τολμηρή μια ...κατά μέτωπο υποψηφιότητα απέναντί του.


Προς το παρόν από το Πάσχα ήδη, ο Πέτρος Κιάφας, ανθίσταται σθεναρά επιδιώκοντας ένα ισχυρό κατά το δυνατόν ψηφοδέλτιο, ασκώντας σκληρή αντιπολίτευση στο δήμαρχο. Παράλληλα εντείνει τις προσωπικές επαφές για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του.

***
Στο Δήμο ΠΥΔΝΑΣ -ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ δε γνωρίζουμε τις προθέσεις του νυν δημάρχου κ Μανώλα για τις επόμενες εκλογές, η αλήθεια είναι ότι ασκείται εξ αρχής κατά ριπάς σκληρή αντιπολίτευση από όλα τα "αντίπαλα" στρατόπεδα ακόμη και ενδοπαραταξιακά ή για να γίνουμε πιο σαφής από την κεντροδεξιά πτέρυγα των δημοτών που κατέχει την πλειοψηφία.

Νέο όνομα πάντως που ακούγεται στη Βόρεια Πιερία είναι αυτό του Νίκου Λακασά διοικητικού διευθυντή του ΟΡΦΕΟ (φεστιβάλ Ολύμπου) ο οποίος ήδη ξεκίνησε τις επαφές για ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο με στόχο την υπέρβαση ή αν θέλετε την ώθηση του δήμου προς τα εμπρός με νέο "αέρα" και πολιτική οπτική.

***
Στο δήμο Κατερίνης οι συζητήσεις περιστρέφονται προς δύο κατευθύνσεις.
Κατ΄αρχήν για το πως «πάει», που πάει και ως που θα φτάσει η «συγκυβέρνηση» Κουκοδήμου –Νταντάμη και κατά δεύτερο, το άνοιγμα του κ. Κουκοδήμου προς τα στελέχη του κ. Χιονίδη.
Οι μεταγραφές ή αλλιώς η … απορρόφησή τους από τον την παράταξη του νυν δημάρχου από τη μια φαντάζουν σαν μεταγραφές που προκαλούν εντυπώσεις, (για παράδειγμα πως ο Ολυμπιακός είχε πάρει στο τέλος της καριέρας του τον Ριβάλντο; Κάπως έτσι ένα πράμα το σχολιάζουν οι δημότες που ασχολούνται στα καφενεία) με τους ψιθύρους να είναι καυστικοί και δικαιολογημένα ως ένα βαθμό, από μερίδα των πολιτών να υπογραμμίζει πως «αν θέλαμε αυτούς γιατί ψηφίσαμε Κουκοδήμο..."!).

Από την άλλη από το 2021 ο Κώστας Κουκοδήμος, έκλεισε ονόματα (και κλείνει συνεχώς) με τα οποία θα ισορροπήσουν σε ανανεωτική «φρεσκάδα» το επόμενο ψηφοδέλτιο. Η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί, είναι ότι και η επόμενη θητεία είναι και πάλι δική του, εκτός και αν κάποιο όνομα είτε από το χώρο του παλιού ΠΑΣΟΚ -ονόματα δε λέμε- ή από το στρατόπεδο της ΝΔ αποφασίσει να κάνει την ανατροπή με κατά μέτωπο επίθεση.

***
Τα παραπάνω δεν είναι προσωπική άποψη αλλά όσα εισπράττουμε από την επαφή μας με πολίτες των εν λόγω δήμων και το μεταφέρουμε με τη δική μας πινελιά. Είναι απόψεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή. Αν ισχύουν ή όχι είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...!

Εμείς είμαστε εδώ και καταγράφουμε τον παλμό και τις ζυμώσεις όπως συνηθίζουμε να κάνουμε από αυτό το blog 13 χρόνια τώρα!