31.5.22

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-ΦΩΤΟ

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου ANATOLIA COLLEGE, επισκέφθηκαν το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην επίσκεψη συμμετείχαν συνολικά 150 μαθητές, καθηγητές και συνοδοί.

Τους μαθητές υποδέχτηκαν και δεξιώθηκαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Αλεξανδρείου κ. Ν. Βλαχόπουλος, η Έφορος παιδείας, κ. Δ. Τσίρου, η Έφορος Δημοσίων σχέσεων κ. Φ. Κουτσιμανή, ο Οικονομικός Διευθυντής, κ. Αν. Παπαναστασίου, ο Γραμματέας κ. Στ. Αβραμίδης και η Έφορος Θεσμών, κ. Ι.Παπαδιαμαντή.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ & ΑΝΑΤΟΛΗ, στο χάρτη εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και στους χώρους της βιβλιοθήκης και στην έκθεση εικονογράφησης του Σπ. Ορνεράκη, από την έμπειρη αρχαιολόγο και μέλος του Δ.Σ. κ. Δ. Τσίρου με τη συμμετοχή και της ιστορικού Σταυρούλας Καρπώνη. 

Όλοι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το κτίριο και τις δράσεις του Αλεξανδρείου και ανανεώθηκε το ραντεβού με το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ σε κοινές εκπαιδευτικές δράσεις με το ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ευχαρίστησαν ιδιαίτερα για τη φιλοξενία τον Πρόεδρο του Αλεξανδρείου κ. Διονύση Πασχάλη, το στυλοβάτη του ιδρύματος, για τη στήριξη του οράματος του Μέγα Στρατηλάτη με τη διάδοση της ελληνικής παιδείας και πολιτισμού.