12.3.22

90 αποκλειστικές φωτογραφίες από τα εγκαίνια της "Επίμονης Τέχνης" με θέμα: ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ;

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 12-3-2022
Με την παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη και της Αντιδημάρχου πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μαρίας Καραγιάννη, εγκαινιάστηκε στο Περίπτερο του "Κήπου του Απογευματινού Ήλιου" η εμπνευσμένη συλλογή εικαστικών δημιουργιών της "Επίμονης Τέχνης" με θέμα "Τι χρώμα έχει η ελπίδα;"
Ο κ. Καλαφάτης στο χαιρετισμό του υπογράμμισε τη σημασία των πολιτιστικών δράσεων στη ζωή της Θεσσαλονίκης, δράσεις που προτείνουν νέες ιδέες, δίνουν "χρώμα", αισιοδοξία, ελπίδα και τονίζουν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της συμπρωτεύουσας: "ο πολιτισμός, θα έχει το δικό του μερίδιο, στη νέα αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλονίκης και σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις..."
Η αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννη, εξέφρασε τη στήριξη του δήμου στις εικαστικές δράσεις καθώς η Θεσσαλονίκη έχει χαρακτηριστικό της ταυτότητάς της τον πολιτισμό και χαιρέτησε την εκδήλωση της Επίμονης Τέχνης που "γέμισε χρώματα δημιουργίας την παραλιακή" σε μια εποχή που τόσο το έχει ανάγκη ο κόσμος.
Η επιμελήτρια της εκδήλωσης κ. Χρύσα Μπαρζόκα εκ μέρους της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ μιλώντας στους παρευρισκόμενους είπε χαρακτηριστικά: "Βρισκόμαστε εδώ για να μπορέσουμε εμείς οι καλλιτέχνες να εκφράσουμε το χρώμα της ελπίδας σε μια εποχή πολύ γκρίζα, δίνουμε αυτό το λίγο στην πόλη μας, κάνοντας τη δική μας επανάσταση αλλά αυτό που κάνουμε, το κάνουμε με την ψυχή μας...Φέρνουμε την τέχνη, την τέχνη μας στον κόσμο ο οποίος απολαμβάνοντας τη βόλτα του στην παραλιακή μπορεί αν δει τα έργα των σύγχρονων εικαστικών της πόλης..."
Λίγο αργότερα επισκέφθηκε τον "Κήπο του Απογευματινού Ήλιου" και ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και βουλευτής Κ. Γκιουλέκας.

Η κ. Χρύσα Μπαρζόκα με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης κ. Μαρία Καραγιάννη


Η έκθεση των έργων ζωγραφικής και γλυπτών, θα διαρκέσει ολόκληρο τον Μάρτιο, στον Κήπο Του Απογευματινού Ήλιου & Κήπο Της Άμμου, στο γυάλινο χώρο από τον Λευκό Πύργο προς το Μέγαρο Μουσικής και βρίσκεται δίπλα ακριβώς και αμέσως μετά το Makedonia Palace . Μια εμπνευσμένη πρόταση για να γίνει η βόλτα πιο απολαυστική για όλους, μικρούς και μεγάλους με εύκολη πρόσβαση στην ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ γνωστών σύγχρονων εικαστικών που αποκαλύπτουν ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ... Η εικαστική έκθεση λειτουργεί στημένη ανάποδα δηλαδή στραμμένη προς τη βιτρίνα σε δημόσια θέα στην πιο όμορφη βόλτα της Θεσσαλονίκης και είναι ανοιχτή 24 ώρες.














(Από δεξιά)Η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης αρμόδια σε θέματα πολιτισμού κ Μ. Καραγιάννη, η διοργανώτρια, Εικαστικός της "Επίμονης Τέχνης" κ. Χρύσα Μπαρζόκα, ο συγγραφέας Θεοχάρης Μπικηρόπουλος και η εικαστικός -Interior designer Ειρήνη Μιτούδη
































 









Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ανάμεσα σε εικαστικούς της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 

















































Το La vie est belle καταγράφει όλα τα events και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης