29.1.22

ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -εκπομπή "Ραντεβού στον αέρα" -ΦΩΤΟ

Καλεσμένος της εκπομπής "Ραντεβού στον αέρα" της Μαρίας Νικολαίδου, ήταν σήμερα Σάββατο 29-1-2022, ο συγγραφέας, ποιητής και blogger Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν λογοτεχνικά και πολιτιστικά θέματα και τα μηνύματα που εκπέμπει το βιβλίο "Είδωλα στον καθρέπτη" σχετικά με την αυτοεκτίμηση, την απώλεια και τον έρωτα από το πρίσμα του συγγραφέα.
Οι ήρωες του βιβλίου ζουν μέσα στο σύγχρονο αστικό πολιτισμό και «αποκαλύπτονται» τις στιγμές της μοναχικότητας, πιστοποιούν την εποχή, τα ζητούμενα και τις ιδέες τους, αντικρίζοντας την αλήθεια μπροστά στον καθρέπτη τους. Όχι μόνο την εικόνα τους, αλλά και το ψυχισμό τους.
«Μπορείς να τους ξεγελάσεις όλους εκτός από τον καθρέπτη σου. Ο καθρέπτης γνωρίζει πάντα την αλήθεια. Στον καθρέπτη σου αντικρίζεις κατάματα την πραγματικότητα και πρέπει να  αντιμετωπίσεις τις απαντήσεις. Για να δεις το είδωλο στον καθρέπτη σου πρέπει να κάνεις την ενδοσκόπησή σου, να φτάσεις στο γνώθι σαυτόν, να τολμήσεις να δεις τις αλήθειες, να αντιμετωπίσεις τους φόβους για να ακολουθήσεις το δρόμο προς την κατάκτηση της ευτυχίας...
 Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο γνωστός σκηνοθέτης και επι σειρά ετών καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολύμπου, Γιώργος Φουρνιάδης ο οποίος κάλεσε τις τοπικές θεατρικές σκηνές να ανεβάζουν έργα ντόπιων θεατρικών συγγραφέων, ενώ αποσπάσματα από τα ΕΙΔΩΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ διάβασαν για τους ακροατές τόσο η κ. Νικολαίδου όσο και ο συγγραφέας...

Ο συγγραφέας χάρισε βιβλία του στο ραδιοσταθμό και τους συντελεστές του κι ευχαρίστησε την κ. Νικολαίδου που στα ραδιοφωνικά ραντεβού της, δίνει βήμα στους ανθρώπους του πολιτισμού, στηρίζοντας το έργο τους.