4.12.21

Το fair play της χρονιάς!!! Όταν ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο, στέλνει το μήνυμα του "ευ αγωνίζεσθαι"... Έμειναν ακίνητοι και έφαγαν γκολ !

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ
Θα μπορούσε κάλιστα να είναι το Fair Play της χρονιάς στο χώρο του αθλητισμού. Πρωταγωνιστές ο προπονητής και οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Νίκης Προαστείου οι οποίοι φιλοξενούσαν την Α.Ε.Καλαβρύτων στο ντέρμπι της Α΄ κατηγορίας του πρωταθλήματος Αχαΐας.

Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο των Μποζαΐτικων. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η γηπεδούχος Νίκη Προαστίου έκανε επίθεση, ωστόσο, αμυντικός της Α.Ε.Καλαβρύτων στην εξέλιξη της φάσης τραυματίστηκε και έπεσε κάτω. Ο διαιτητής δεν διέκοψε τον αγώνα, οι παίκτες της Νίκης άλλαξαν γρήγορα δύο μπαλιές και με σουτ άνοιξαν το σκορ για το 1-0.

Ο αμυντικός των Καλαβρύτων ήταν ακόμα πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο και ο προπονητής της Νίκης Νίκος Πατρώνης φώναξε τον αρχηγό της ομάδας.
Με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισαν μετά τη σέντρα που θα έκαναν οι φιλοξενούμενοι, όλοι οι παίκτες της Νίκης να καθίσουν ακίνητοι. Έτσι και έγινε. Έμειναν ακίνητοι και η Α.Ε.Καλαβρύτων σκόραρε για το 1-1 φέρνοντας και πάλι το ματς στα ίσια.«Κάναμε το σωστό μετά τον τραυματισμό του αντιπάλου αμυντικού. Δεν θέλαμε σκοράρισμα με τον αντίπλο αμυντικό να είναι πεσμένος. Μετά το γκολ που βάλαμε εμείς φώναξα τον αρχηγό για να του μιλήσω. Κοιταχτήκαμε και με ένα νεύμα πήραμε την απόφαση στο δευτερόλεπτο. Φάνηκε πως θέλαμε το ίδιο πράγμα. Οι παίκτες μου έμειναν ακίνητοι και δεχτήκαμε γκολ. Εδώ στη Νίκη είμαστε υπερήφανοι ότι μόνο για τις νίκες και τις επιτυχίες αλλά κυρίως για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσα από πράξεις του Ευ Αγωνίζεσθαι», δήλωσε στο ethnos.gr o προπονητής της Νίκης Προαστείου Νίκος Πατρώνης, αδελφός του Θοδωρή που αγωνίστηκε στην Παναχαϊκή.

Το παράδοξο είναι πως λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45έπτο οι φιλοξενούμενοι σκόραραν και πάλι και προηγήθηκαν 2-1. Ομως η αμαμέτρηση δεν ολοκληρώθηκε διότι λόγω της κακοκαιρίας και της έντονης βροχόπτωσης ο αγωνιστικός χώρος έγινε επικίνδυνος για τους αθλητές και έτσι την προσεχή Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου θα παιχτούν τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα.Δεκάδες ήταν τα συγχαρητήρια που έλαβε η διοίκηση, ο προπονητής και οι νεαροί ποδοσφαιριστές, ενώ η βουλετής της Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου πήγε στην προπόνηση της Νίκης Προαστίου για να συγχαρεί διοίκηση, προπονητή και παίκτες.


«Ηθελα να επιβραβεύσω τα παιδιά με αυτή τη συμβολική επίσκεψη μου στην προπόνηση της ομάδας. Η πράξη Ευ Αγωνίζεσθαι σε έναν κρίσιμο αγώνα βαθμολογικά αποδεικνύει πως υπάρχει ελπίδα για την ελληνική κοινωνία μέσα από τη νέα γενιά που μεγαλώνει και ανδρώνεται με σωστούς προπονητές - παιδαγωγούς. Ο αθλητισμός δε σημαίνει μόνο αποτέλεσμα. Σημαίνει σεβασμό, αλληλεγγύη, αλληλοκατανόηση και η ομάδα της Νίκης Προαστείου τίμησε όλες αυτές τις αρχές που τόσο μας λείπουν και έχουμε ανάγκη», είπε στο ethnos.gr η Χριστίνα Αλεξοπούλου.

«Πρώτα καλοί πολίτες, μετά καλοί ποδοσφαιριστές»

Όπως είπε ο κόουτς της ομάδας η Νίκη αποτελείται κατά 95% με παιδιά από την ακαδημία της ομάδας τα οποία όλες αυτές τις ημέρες συζητούν την ξεχωριστή πράξη τους και είναι υπερήφανα: «Εκτός από τα μυστικά του ποδοσφαίρου τα παιδιά διαπαιδαγωγούνται με αξίες που θα είναι εφόδια για τη ζωή τους. Πρώτα φτιάχνουμε καλούς πολίτες και μετά καλούς ποδοσφαιριστές. Ευχαριστούμε τη Χριστίνα Αλεξοπούλου για τα αντανακλαστικά της. Τα παιδιά και η διοίκηση το ευχαριστήθηκαν και εγώ είμαι περήφανος που είμαι στον πάγκο αυτής της ομάδας», τόνισε ο Πατρώνης.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ