9.12.21

DE MINIMIS ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΡΑΣΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ. Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗ

Κερασοπαραγωγοί της Πιερίας βλέποντας, διαβάζοντας και μαθαίνοντας για τις πληρωμές των ενισχύσεων de minimis σε σειρά αγροτικών προϊόντων ανά την επικράτεια μου εξέφρασαν το παράπονο και τον προβληματισμό τους για πιο λόγο εξαιρείται το δικό τους παραγόμενο προϊόν, από αυτήν την ευνοϊκή μεταχείριση.

Εκτιμώ πως το… λεφτόδεντρο μάλλον έχει εξαντλήσει τις αντοχές του, και μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να στηριχθεί και να υποστηριχθεί και αυτό το προσοδοφόρο προϊόν που τα δύο τελευταία χρόνια, δεν πήγε ιδιαίτερα καλά στην τιμολογιακή του πολιτική εκ μέρους των εμπόρων, όπως υποστηρίζουν άλλωστε και οι ίδιοι οι κερασοπαραγωγοί (Ράχης, Λόφου, Κολινδρού, Αιγινίου, Κάτω Μηλιάς, Μοσχοποτάμου κλπ).

Ίσως η μπάλα να βρίσκεται στους θεσμικούς μας εκπροσώπους για να μπορέσουν να σημειώσουν κάποιο… γκολ στον ποδοσφαιρικό αγώνα της σκληρής και επίπονης καθημερινότητας που βιώνουν οι παραγωγοί μας. Εύχομαι τέλος, να υπάρξει στοργή, οικονομική στήριξη και μέριμνα και για τους κερασοπαραγωγούς της Πιερίας μας, που άλλωστε και το αξίζουν και το δικαιούνται!


ΠΗΓΗ: https://kontastousagrotes.home.blog