10.12.21

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ....η Πιερία πρώτο θέμα με τη σύλληψη διευθυντή Γυμνασίου απο τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».Παρέμβαση Θεοδωρικάκου. Πέντε συλλήψεις

Μέλη της «Συνταγματικής Αστυνομίας»… συνέλαβαν τον διευθυντή Γυμνασίου, του… φόρεσαν χειροπέδες και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Μιλώντας στην ΕΡΤ1, η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Μεταξία Τσιαργαλή είπε ότι «στο Αιγίνιο, γύρω στα 8-9 άτομα, που λένε πως προστατεύουν το Σύνταγμα «συνέλαβαν» τον διευθυντή του Γυμνασίου. Του “φορέσαν” χειροπέδες, του ασκήσαν βία μπροστά στα παιδιά. Δημιουργήθηκε μεγάλη ταραχή». 
Όπως είπε η ίδια, εμφανώς αναστατωμένη, δήλωσε ότι όλοι είναι ταραγμένοι και ευτυχώς που δεν υπήρξε κάποιο χειρότερο περιστατικό γιατί ο Διευθυντής του σχολείου αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Όπως ανέφερε, η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθησαν οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος». 
Σύμφωνα με όσα περιέγραψε, τα προβλήματα με τους αυτόκλητους υπερασπιστές του Συντάγματος ξεκίνησαν όταν άρχισε να χρησιμοποιείται το edu.pass και να δηλώνονται τα self test στην σχολική πλατφόρμα.

«Επικεφαλής αυτής της ομάδας είναι αντιεμβολιαστής, που δεν έχει παιδί στο σχολείο», δήλωσε η κα Τσιαργαλή, και όπως πρόσθεσε μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο – τρεις γονείς μαθητών του Γυμνασίου.

«Στόχος τους ήταν οι διευθυντές των σχολείων. Ψάχνανε να βρουν και τον διευθυντή του Λυκείου, ο οποίος δεν είχε προσέλθει ακόμα στη σχολική μονάδα», υποστήριξε η κα Τσιαργαλή.

Το εξωφρενικό στην όλη υπόθεση αρπαγής είναι ότι οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος», αφού απήγαγαν τον διευθυντή του Γυμνασίου, τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής με τη λογική ότι επίταξαν το σχολείο και θα προκηρύξουν θέσεις εκπαιδευτικών. «Στην αρχή φαινόταν ότι ήταν γραφικοί αλλά δυστυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα», δήλωσε η εκπαιδευτικός.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους όσοι σκέφτονται να προβούν σε ενέργειες όπως αυτή των αρνητών μελών της ομάδας που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι… πέρασαν χειροπέδες σήμερα το πρωί στον διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία, με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

Ο υπουργός με δήλωσή του καταδικάζει το επεισόδιο και αναφέρει:

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες του OlymposVoice.blogspot.com η "ομάδα" κρούσης που ξεκίνησε το σημερινό επεισόδιο, αποτελούνταν από 12 άτομα, από τα οποία τα 5 που συνελήφθησαν ήταν "ενεργά" στο συμβάν. Η "έδρα" των ντόπιων είναι η Νέα Αγαθούπολη ενώ ερευνάται η συμμετοχή προσώπων εκτός Πιερίας.