22.11.21

ΕΙΔΩΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ: Ο καθρέπτης γνωρίζει πάντα την αλήθεια.

Το νέο βιβλίο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου
Οι ήρωες του βιβλίου ζουν μέσα στο σύγχρονο αστικό πολιτισμό και «αποκαλύπτονται» τις στιγμές της μοναξιάς, πιστοποιούν την εποχή, τα ζητούμενα και τις ιδέες τους, αντικρίζοντας την αλήθεια μπροστά στον καθρέπτη τους. Όχι μόνο την εικόνα τους, αλλά και το ψυχισμό τους.
«Μπορείς να τους ξεγελάσεις όλους εκτός από τον καθρέπτη σου. Ο καθρέπτης γνωρίζει πάντα την αλήθεια. Στον καθρέπτη σου αντικρίζεις κατάματα την πραγματικότητα και ίσως αντιμετωπίσεις τις απαντήσεις».
Οι πρωταγωνιστές, εμβαπτίζονται στην αίσθηση της απώλειας, του πόνου, της αυτολύπησης, της θλίψης, του φόβου, της ανασφάλειας, της ενοχής, του θυμού, της υποκρισίας, της αγωνίας για το μέλλον, επιστρατεύοντας τις ελπίδες για τη ζωή, τον πυρφόρο έρωτα και την αγάπη.
Ακροβατούν ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, τις επιθυμίες και τα απωθημένα.
Η μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου οδηγεί στην ενδοσκόπηση και αναδύονται μέσα από το παραλήρημα των εσωτερικών συγκρούσεων, τα αιώνια ερωτήματα της ύπαρξης.
Οι εσωτερικές μεταπτώσεις αντικατοπτρίζονται στον καθρέπτη. Γιατί η ψυχή μας είναι το είδωλο που αντικρίζουμε στον καθρέπτη μας.
Τα «είδωλα στον καθρέπτη» θίγουν στοχαστικά, με έξυπνο τρόπο, με χιούμορ και σαρκασμό, με ερωτήματα και προβληματισμούς, διαχρονικά ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο: ο θάνατος και ο φόβος που προκαλεί, η μοναξιά, η φυγή του χρόνου, η απώλεια αγαπημένων προσώπων, οι ανασφάλειες, οι ερωτικές σχέσεις, η ματαιοδοξία μα και η θέληση για ζωή. 
Η ροή του λόγου, οι εναλλαγές στη διάθεση και το ύφος των πρωταγωνιστών έχουν τέτοια δυναμική που ο αναγνώστης «καθρεπτίζεται» με τις δικές του στάσεις και απόψεις απέναντι στα αιώνια ερωτήματα της ζωής.


...από τις εκδόσεις ΟΞΥΝΟΙΑ


Δείτε τα social media του