22.11.21

Σενάριο επιβολής μαζικού υποχρεωτικού εμβολιασμού και στη χώρα μας…

Μπορεί ο πρωθυπουργός να αποκλείει στις δημόσιες δηλώσεις του -αλλά και κατ’ ιδίαν- το ενδεχόμενο επιβολής γενικού lockdown, αλλά στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου συζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», πολύ σοβαρά πλέον το σενάριο της επιβολής μαζικού υποχρεωτικού εμβολιασμού και στη χώρα μας…
του Ανδρέα Καψαμπέλη

Επί του παρόντος, στο κυβερνητικό επιτελείο περιμένουν με αγωνία να δουν την ανταπόκριση που θα έχει στην πορεία των εμβολιασμών το τελευταίο τηλεοπτικό μήνυμα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, αν και σε ύφος κάπως διαφορετικό σε σχέση με το παρελθόν, έθεσε ουσιαστικά υπό διωγμόν τους ανεμβολίαστους, σε μια προσπάθεια να τους αναγκάσει να αλλάξουν στάση.

Αν και μέχρι πρότινος η κυβέρνηση διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός παντού δεν είναι στις επιλογές της, οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην Αυστρία και επίκεινται στη Γερμανία τής λύνουν τα χέρια, όπως λέγεται, να δρομολογήσει και αυτή κάτι ανάλογο.

Η Αυστρία, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, μπαίνει από Δευτέρα σε γενικό lockdown για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενώ από την 1η Φεβρουαρίου καθίσταται υποχρεωτικός ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού της.

Η Γερμανία κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει αυτή την εβδομάδα τον ίδιο δρόμο για το lockdown, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ενώ κερδίζουν διαρκώς έδαφος οι απόψεις και υπέρ του γενικού εμβολιασμού. Στις χώρες αυτές μάλιστα είναι προχωρημένες οι συζητήσεις και για το πώς θα μπορούσε να εκτελεστεί πιστά το πρόγραμμα των μαζικών εμβολιασμών με την επιβολή διασταυρώσεων και πολύ αυστηρών προστίμων στους ανυπάκουους.

Βεβαίως, δεν θα είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης αναιρεί όσα έλεγε ή και αντιφάσκει προς αυτά. Άλλωστε, μόλις τη Δευτέρα κατά την παραμονή του στο Λονδίνο σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Good Morning Britain», του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV, διαβεβαίωνε ότι δεν θα ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας για ολικό lockdown στους ανεμβολίαστους. Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην και –καθώς ο ίδιος επέβαλε… σχεδόν ολικό lockdown για τους μη εμβολιασμένους, ενώ η αυστριακή κυβέρνηση κλείνει πια τα πάντα- οι δεσμεύσεις του είναι εκ των πραγμάτων ξεπερασμένες!




πηγη https://www.newsbreak.gr