26.11.21

ΕΚΤΑΚΤΟ !!Συναγερμός. Ανιχνεύτηκε το πρώτο κρούσμα της αφρικανικής μετάλλαξης στην Ευρώπη. Τρομακτική η καινούρια παραλλαγή

Συναγερμός έχει σημάνει στο Βέλγιο καθώς εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της αφρικανικής μετάλλαξης. Όπως δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της χώρας Frank Vandenbroucke, «γνωρίζουμε ένα θετικό κρούσμα με τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού στο Βέλγιο».
«Πρόκειται για ένα άτομο που βρέθηκε θετικό στις 22 Νοεμβρίου, μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό» πρόσθεσε. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να «μην πανικοβληθούν» σχετικά με την παραλλαγή.

Λίγο νωρίτερα, ιολόγος της χώρας σημείωσε ότι το Βέλγιο πραγματοποιεί αναλύσεις σε δύο δείγματα COVID-19 για να διακριβώσει αν πρόκειται για την νέα παραλλαγή B.1.1.529 του SARS-COV-2.

Μέχρι στιγμής, κρούσματα της νέας αφρικανικής μετάλλαξης έχουν εντοπιστεί επισήμως εκτός από το Βέλγιο, σε Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Χονγκ Κονγκ και Ισραήλ.

Το ελληνικό υπουργείο Υγείας είναι επί ποδός από νωρίς το πρωί οπότε και η μία χώρα μετά την άλλη στην Ευρώπη λαμβάνει έκτακτα μέτρα για τη νέα μετάλλαξη, θέτοντας νέους περιορισμούς στα ταξίδια.


«Ας μην πανικοβαλόμαστε, αλλά αυτή η καινούργια παραλλαγή του κορονοϊού φαίνεται τρομακτική». Με αυτή τη λεζάντα, πρώην δημοσιογράφος των Financial Times «ντύνει» ένα γράφημα που δημοσίευσε στο Twitter Και δείχνει πόσο πιο μεταδοτική είναι η αφρικανική μετάλλαξη, σε σχέση με τη Δέλτα και τη Βήτα.Το στέλεχος B.1.1.529 φέρεται να «παρακάμπτει» την άμυνα του οργανισμού και ήδη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 59 σε Νότια Αφρική, Χονγκ Κονγκ και Μποτσουάνα, την ώρα που χτες είχαν απομονωθεί δέκα.
Επίσης η μετάλλαξη αυτή, έχει 32 μεταλλάξεις, ενώ το στέλεχος Δέλτα έχει περίπου στις 16 μεταλλάξεις, οι οποίες καλύπτονταν από τα εμβόλια. Όπως επισημαίνουν οι FT, «φαίνεται να εξαπλώνεται πολύ πιο γρήγορα από τις άλλες μεταλλάξεις».


ΠΗΓΕΣ:

https://www.ethnos.gr/World/article/184761/afrikanikhmetallaxhsthneyrophsynagermosstobelgioanixneythkethetikokroysma

https://www.ethnos.gr/World/article/184737/koronoiosafrikanikhmetallaxhgrafhmadeixneithntaxythtadiasporassesxeshmetastelexhdeltakaibhta