2.11.21

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου αλλάζει άρδην η καθημερινότητα για τους ανεμβολίαστους καθώς αυξάνονται τα rapid test στα οποία πρέπει να υποβάλλονται και την ίδια ώρα διευρύνονται τα σημεία στα οποία θα πρέπει να τα επιδεικνύουν. Η αυξητική τάση της πανδημίας, οδηγεί σε επιπλέον μέτρα - όχι περιοριστικού τύπου - αλλά ενίσχυσης του εθνικού συστήματος υγείας και προστασίας των ανεμβολίαστων πολιτών, ανέφερε ο υπουργός Υγείας διευκρινίζοντας ότι με ΚΥΑ που θα εκδοθεί, από το ερχόμενο Σάββατο θα ισχύσουν άμεσα τα εξής μέτρα:
  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.
  • Όσον αφορά στην είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματακομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.
  • Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων, οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.
  • Διπλασιάζονται οι ποινές στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν τηρούν τα μέτρα. Ξεκινούν πλέον από 5000 ευρώ και «λουκέτο» του καταστήματος για 15 μέρες, καθώς και γνωστοποίηση του γεγονότος ότι δεν τηρούνται στο συγκεκριμένο κατάστημα τα μέτρα για τον κορονοϊό.
  • Επίσης θα δέχονται ποινές οι ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι δε φορούν μάσκα και δεν τηρούνται οι αποστάσεις στις κερκίδες των γηπέδων.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 18

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση για όλους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η πλατφόρμα ανοίγει για την τρίτη δόση εμβολιασμού, για τους πολίτες 18 ετών και άνω, που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.