10.8.21

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Πετάει, πετάει το κρεβάτι; Πετάει στον Πλαταμώνα!!! Κίνδυνος θάνατος από κρεβάτι που ίπταται -Φωτογραφίες

Για να μην γίνει κάποια παρανόηση, θα περιγράψουμε τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, για να κατανοήσουμε πως λειτουργεί η κρατική μηχανή και πως αναλαμβάνουν τις... ευθύνες οι λειτουργοί της!!!
Βλέπουμε λοιπόν...στο πλέον τουριστικό και φημισμένο θέρετρο της Πιερίας, τον Πλαταμώνα, κάτω από το ιστορικό Κάστρο, στον επαρχιακό δρόμο δίπλα από τη θάλασσα, ένα μοναδικό αξιοθέατο, να "στολίζει" την πλαγιά...


Ένα "αξιοθέατο" του Πλαταμώνα που κοιτάζουν με έκπληξη οι επισκέπτες και οι τουρίστες: δυο κρεβάτια κρέμονται σκουριασμένα, από τις ρίζες των θάμνων ακριβώς πάνω από το δρόμο, πάνω από τα αυτοκίνητα και τους ανθρώπους που περνάνε κατά δεκάδες καθημερινά στην περιοχή της πηγής του Φλοίσβου!!!
Πως βρέθηκαν αυτά τα κρεβάτια εκεί;
Ποιος ανεγκέφαλος και ανεύθυνος τα έριξε;
Ποιος προέβη σε αυτή την ...εγκληματική πράξη, -γιατί τα κρεβάτια εκεί δεν ...πήγαν  μόνα τους;


Προσευχόμαστε, να μην πέσουν αλλά αν τα κρεβάτια με μια νεροποντή ή δυνατό αέρα, ξεκολλήσουν και πέσουν στο δρόμο, από τέτοιο ύψος, να μην περνάει από κάτω κανείς, γιατί είναι σίγουρος ο τραυματισμός του. Τουλάχιστον μέχρι να τα μαζέψουν το ταχύτερο δυνατό.

Ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες για τυχόν τραυματισμούς, ατυχήματα ακόμη και το θάνατο που μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο σιδερένιο αντικείμενο -κρεβάτι που ίπταται ;


Είναι θέμα του δήμου;
Είναι θέμα του δασαρχείου;
Είναι θέμα της αστυνομίας;
Είναι θέμα της Αντι-Περιφέρειας;
Είναι θέμα των από πάνω ιδιωτών;
Ποιος πρέπει να πάρει από εκεί το αιωρούμενο κρεβάτι;
Γιατί τώρα που θα δείτε κύριοι- κύριοι το ρεπορτάζ, ο ένας θα μεταθέτει τις ευθύνες στον άλλον. Ούτε καν εθελοντικά δε θα σπεύσει κανείς να αποσοβήσει το -ενδεχόμενο- κακό...


Στο σημείο που βρίσκεται στην περιοχή του Φλοίσβου, δε μπορείς να το ξεκρεμάσεις μόνος. Είναι πολύ ψηλά και χρειάζεται γερανός ή κάποιο συνεργείο με τα μηχανήματα που διαθέτουν οι υπηρεσίες του δήμου, ώστε να μετακινηθεί με ασφάλεια.


Πάλι τον πρόεδρο Νίκο Κωτούλα θα περιμένετε να λύσει το πρόβλημα!


Δεν υπάρχει ούτε ατομική ούτε συλλογική ευθύνη...
Σε αυτή τη χώρα που περισσεύει η μαγκιά, η πονηριά και ο "δηθενισμός", όλοι μεταθέτουν τις ευθύνες στον άλλο. Κανένας δεν ενδιαφέρεται και ... όποιον πάρει ο χάρος.
Ελληνικό φαινόμενο που αποδεικνύει ότι σε αυτό το νομό, -όπως και σε αυτή τη χώρα- ζούμε από σύμπτωση.


Όταν η "ναυαρχίδα" είναι ακυβέρνητη τόσα χρόνια, το ίδιο ακυβέρνητες θα είναι και οι βαρκούλες στο "πέλαγος".


Με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις, με τα στελέχη και τους επιτελείς τους τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, δεν υπάρχει καμιά ελπίδα σε αυτή τη χώρα.
Γιατί δε βλέπουμε να ασκείται πραγματική πολιτική, αλλά ανταγωνισμός επικοινωνιακής διαχείρισης.
Είναι καλή η εξουσία, αλλά χωρίς μυαλό δεν διευθύνεις, δεν κυβερνάς.


Το βλέπουμε 10 μέρες τώρα με τις πυρκαγιές. Κάηκε η χώρα από τους ανεύθυνους και ευθυνόφοβους που ηγούνται (και μια φωτιά στο ξεκίνημά της δεν έσβησαν!!!)
Από αυτούς που είδαν τους Ρουμάνους πυροσβέστες και νόμισαν ότι είδαν εξωγήινους από την οργάνωση και τον εξοπλισμό τους!
Χωρίς εκπαίδευση, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς πυροσβεστικά, χωρίς σχέδιο, χωρίς διαχείριση κρίσεων, χωρίς "πολιτική προστασία" και με προτεραιότητα τις πελατειακές κομματικές σχέσεις και το "μέσον", ούτε κρίσεις θα προλάβουμε στο μέλλον ούτε τις καταστροφές θα αντιμετωπίσουμε... Πάντα με μια συγνώμη θα πάμε στην επόμενη ημέρα, χωρίς να κάνουμε τίποτα και την επόμενη ημέρα...
Οι άριστοι ξέρουν καλά, πρώτον να αναρριχώνται (θα τα πούμε σύντομα και για αυτό...) και δεύτερον...
Το δεύτερο είναι περιττό, το ξέρετε και το λέτε συνέχεια στα πηγαδάκια σας, έχει σχέση με τα κουτάλια...Με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Κατά τα άλλα, "με πορδές δε βάφονται αυγά" λένε οι παππούδες μας στα καφενεία.
Ξέρουν τι λένε.