30.5.21

Αυτοκίνητα αντίκες και οδηγοί με στιλ στην πρώτη Ολυμπιακή Περιήγηση ιστορικών αυτοκινήτων (10 pics)Φωτογραφίες: Βασίλης Κουτρουμάνος

Αυτοκίνητα αντίκες και οδηγοί με στυλ, λες και βγήκαν από ταινία εποχής, έδωσαν το παρών το πρωί της Κυριακής στην πρώτη Ολυμπιακή Περιήγηση Iστορικών Αυτοκινήτων.Τα αυτοκίνητα αντίκες ξεκίνησαν από το Καλλιμάρμαρο και κατευθύνθηκαν προς το ΟΑΚΑ και το Ολυμπιακό Χωριό. “Κατσαριδάκια”, παλιά μοντέλα της Mercedes, της Alfa Romeo και πολλά ακόμη διέσχισαν την Αθήνα προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα στους δρόμους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Ολυμπιονίκη Όλγας Βασδέκη.Η πορεία οργανώθηκε από τον Σύλλογο “Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες” (Ι.Δ.Ο.ΡΟ), ο οποίος δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2021 κατόπιν πρωτοβουλίας της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη και παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του Άλματος εις Τριπλούν, Όλγας Βασδέκη.













Ιδρυτικά Μέλη του Συλλόγου αποτελούν επίσης λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Νίκη Μπακογιάννη, η Πόπη Ουζούνη, η χάλκινη Παραολυμπιονίκης Δήμητρα Κοροκίδα, η πρωταθλήτρια ποδηλασίας Αθηνά Χατζηστύλη, καθώς και μέλη Λεσχών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, Καθηγητές Πανεπιστημίου κ.α.



Αξιοποιώντας την συγκυρία των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο λοιπόν, διοργάνωσε την πορεία των αυτοκινήτων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αχαρνών, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Φίλους Παλαιού Αυτοκινήτου ΦΙΛΠΑ και των προγραμμάτων Make Place For One More Woman και Olympic Green Values.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ