30.5.21

Αρχίζει η «κάθοδος» τουριστών από Βαλκάνια - Από τέλη Ιουνίου αυξημένες ροές προς Χαλκιδική, Πιερία

Οι τουρίστες που έρχονται οδικώς κατευθύνονται προς Χαλκιδική, Πιερία, Θάσο, Σαμοθράκη και σε άλλα μέρη της Βόρειας Ελλάδας

Ο οδικός τουρισμός αποτελεί «τροφοδότη» κυρίως της Βόρειας Ελλάδας (Μακεδονία, Ήπειρο και Θράκη). Αναφορικά με τη διέλευση του οδικού τουρισμού από κύριους μεθοριακούς σταθμούς τα έτη 2017 - 2019, οι τρεις πρώτοι σταθμοί με τον μεγαλύτερο όγκο κίνησης, είναι σταθερά ο Προμαχώνας (στο νομό Σερρών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα), οι Εύζωνοι (στο νομό Κιλκίς, στα σύνορα με Βόρεια Μακεδονία) και η Νυμφαία (στο νομό Ροδόπης, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα).

«Οι τουρίστες που έρχονται οδικώς κατευθύνονται προς Χαλκιδική, Πιερία, Θάσο, Σαμοθράκη και σε άλλα μέρη της Βόρειας Ελλάδας αλλά υπάρχει κι ένα σημαντικό κομμάτι που έχει ως προορισμό την κεντρική Ελλάδα, τα Επτάνησα, την Εύβοια και αλλού. Ο συνοριακός σταθμός των Ευζώνων είναι η βασική πύλη των κέντροευρωπαίων και των Σέρβων. Από τον Προμαχώνα έρχονται κατά κύριο λόγο τουρίστες από την Βουλγαρία, τη Ρουμανία και γενικότερα από την ανατολική Ευρώπη. Ενώ από την Νυμφαία και το Ορμένιο ο κύριος όγκος των τουριστών προέρχεται από Βουλγαρία και Ρουμανία», αναφέρει ο κ. Τάσιος.

Την ίδια ώρα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Καλαφάτης, ο τομέας Μακεδονίας και Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και τον ΟΛΘ, για να ξεκινήσει, στις 17 Ιουνίου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες.

Πληροφορίες από :https://www.typosthes.gr