Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο... Αριστοτελία Πελώνη που μίλησε στον ΣΚΑΪ, στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν στις 10 Μαΐου, αλλά, σημείωσε, ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι επιστήμονες. Αυτή είναι εξάλλου και η εισήγηση του υπουργείου Παιδείας στην επιτροπή των ειδικών. Δηλαδή, να επιστρέψουν στα σχολεία και τη διά ζώσης εκπαίδευση όλοι οι μαθητές. Άρα, μαζί με εκείνους των λυκείων να χτυπήσει το κουδούνι και για τους μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων.
Αυτό, σύμφωνα με την Καθημερινή, σημαίνει παράταση του σχολικού έτους έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στη συνέχεια, στα μέσα Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Σε ό,τι αφορά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο γυμνάσιο και το λύκειο, αυτές, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν θα γίνουν και ως εκ τούτου δεν θα εφαρμοστεί από τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων. Αυτή είναι η εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προς το υπουργείο Παιδείας, η οποία αναμένεται, όπως δήλωσε στην Καθημερινή υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, να γίνει δεκτή.
Η εισήγηση για τις προαγωγικές
Η εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου του ΙΕΠ θα κατατεθεί σήμερα επισήμως στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την εκπαιδευτική διαδικασία έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προτείνουν να μην γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις προκειμένου να αφιερωθεί ο χρόνος στη διδασκαλία των μαθημάτων. Μάλιστα, το ΙΕΠ έχει δώσει οδηγίες για τα κεφάλαια στα οποία θα πρέπει να δοθεί βάρος. Οι βαθμοί θα προκύψουν από τα διαγωνιστικά τεστ και τα προφορικά του δευτέρου τετραμήνου.
Αύριο, Πέμπτη, στις 11 το πρωί, η υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή και ο ΓΓ Αλέξανδρος Κόπτσης, θα παραχωρήσουν διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για τα θέματα εκπαιδευτικής επικαιρότητας.