24.9.20

ΕΦΗ ΜΠΑΣΔΡΑ στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η ενσυναίσθηση από όλους μας θα βοηθούσε πολύ

Βήμα της Κυριακής. Δηλώσεις της κ. ΕΦΗΣ ΜΠΑΣΔΡΑ, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και των προβλημάτων που προκύπτουν:
"Τα άνοιγμα των σχολείων συνέπεσε χρονικά με αυξημένη καταγραφή κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. Παρά τις δυσκολίες οι νεαροί μαθητές ανταποκρίνονται με υπευθυνότητα στις οδηγίες των δασκάλων τους. Η προτροπή από συναδέλφους προς τους γονεις να μην αγκαλιάζουν και να φιλούν τα παιδιά τους -όχι τα άρρωστα παιδιά- με την επιστροφή τους απο το σχολείο στο σπίτι, και να τα πλησιάζουν μόνο με μάσκα, οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα και αναιρεί το ίδιο το άνοιγμα των σχολείων, αφού η παρακολούθηση του σχολείου τα καταδικάζει σε απομόνωση στο ίδιο τους το σπίτι, επιβαρύνοντας τα ψυχολογικά. Οι μαθητές φέτος θα έχουν μια δύσκολη χρονιά. Η ενσυναίσθηση από όλους μας θα βοηθούσε πολύ."



***ΕΦΗ ΜΠΑΣΔΡΑ,  καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθύνει την Μονάδα Κυτταρικής και Μοριακής Εμβιομηχανικής. Διετέλεσε Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).