23.9.20

Τα λογοπαίγνια και οι κορώνες που διαμορφώνουν κλίμα αντίδρασης. Ντου από παΝΤΟΥ...

Του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου
συγγραφέας -blogger
olymposvoice.blogspot.com

Είναι τεράστιο το μερίδιο της ευθύνης των ΜΜΕ για τον τρόπο που επιλέγουν να παρουσιάσουν ένα θέμα, έχοντας σα στόχο να κερδίσουν τους -περισσότερους- αναγνώστες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που όλοι μας παρασυρθήκαμε, για την ακρίβεια "εξαπατηθήκαμε" από τον τίτλο ενός ρεπορτάζ ή μιας εφημερίδας!

Αφορμή γι αυτό το σχόλιο ήταν το "λανσάρισμα" της είδησης ότι -πλέον- 
η αστυνομία θα προτρέπει τους συγκεντρωμένους στις πλατείες και τα πάρκα, να το "διαλύουν" ήσυχα -ήσυχα για να προστατέψουν τους ίδιους και τον πληθυσμό από την υπερμετάδοση του κορονοιού, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην τελευταία λύση, σε μια νέα καραντίνα.

Όταν όμως η είδηση για την εμφάνιση της αστυνομίας στα στέκια και τις πλατείες μετά τα μεσάνυχτα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός πολλών ατόμων, πλασάρεται ως "Ντου, της αστυνομίας", αυτό από μόνο του προκαλεί αντίδραση στην εν λόγω δράση...!

Στη γλώσσα των "μπαχαλάκηδων" και των "χουλιγκάνων" ξέρετε τι σημαίνει "Ντου". 
 Και στο "Ντου" ακολουθούν έκτροπα και διχασμός.

Ο κορονοιός, μας ξεγέλασε το καλοκαίρι. Και το "καλοκαίρι" συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο με τις υψηλές θερμοκρασίες!
Περιμέναμε ότι τα ίχνη του θα χαθούν στις πανέμορφες ακτές της Ελλάδας, κάτω από τον καυτό ήλιο.
Φαίνεται όμως ότι ο ιός αυτός είναι ...άσωτος και δε γνωρίζουμε όσα πρέπει να γνωρίζουμε. Φαίνεται ότι ο ήλιος ήταν ο "δούρειος ίππος" για να εισβάλλει στη ζωή μας ανεξέλεγκτα, πολλαπλασιάζοντας τα κρούσματα και τους νοσούντες. Η καλοκαιρινή ραστώνη και η χαλαρότητα,  μας "παρουσιάζει" σήμερα τα αποτελέσματα σε αριθμούς. Και οι αριθμοί, οδηγούν σε έκτακτα μέτρα. Και στα αναγκαία μέτρα και οι "θεοί πείθονται". 

Τώρα είναι η ώρα να επικρατήσει σύνεση,  λογική και σοβαρότητα,  με επίκεντρο την υγεία, των παιδιών μας, των γονιών μας, των παππούδων, των φίλων και των συνεργατών μας φυσικά και ημών των ιδίων.

Με την ελπίδα το καλοκαίρι του 2021 να είμαστε πάλι όλοι μαζί, υγιείς, χωρίς μάσκες, χωρίς φόβο, ΝΙΚΗΤΕΣ,  ελεύθεροι.

Προς το παρόν, δεχόμαστε όλοι Ντου από παΝτου...