23.9.20

Αποκάλυψη: Έλληνες διπλωμάτες αρνούνται να συμμετέχουν στην διαπραγμάτευση με την Τουρκία!

Ένα πραγματικό θρίλερ συντελείται τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες... του newsbreak.gr αναφορικά με τις συζητήσεις που πρόκειται να ξεκινήσουν στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Παρά την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ ότι ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών θα πραγματοποιηθεί «προσεχώς» στην Κωνσταντινούπολη, συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μάλιστα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την δεδομένη στιγμή, είναι η απροθυμία διακεκριμένων Ελλήνων διπλωμάτων να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη ομάδα διαπραγμάτευσης! Γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για το ακριβές περιεχόμενο των συνομιλιών, που φυσικά δεν έχει ανακοινωθεί!.
Αντίθετα, το όνομα του επικεφαλής που έχει ανακοινωθεί, μόνο ευοίωνο μέλλον δεν προδιαγράφει για τα Ελληνικά συμφέροντα.
Επικεφαλής της ελληνικής ομάδας λοιπόν φαίνεται ότι θα είναι ο πρέσβης ε.τ. κ. Παύλος Αποστολίδης, ειδικός σύμβουλος του… ΕΛΙΑΜΕΠ!
 Παύλος Αποστολίδης (πηγή ΕΛΙΑΜΕΠ)
Ο Διορισθείς ως επικεφαλής της ΕΥΠ επί Σημίτη, που τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα της διαπλοκής εκείνη την εποχή, μόνο αισιοδοξία δεν αποπνέουν για το σήμερα. Αφού εκτός από την σχέση του με το ΕΛΙΑΜΕΠ, είναι ο άνθρωπος που ως διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών συνεργάστηκε με την αντίστοιχη τουρκική ΜΙΤ! Και σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα της εποχής, η συνεργασία είχε να κάνει με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, μόνο που η Τουρκία θεωρεί ως τρομοκρατία όχι τους ισλαμιστές τρομοκράτες που η ίδια συντηρεί, αλλά το PKK!

Ο συνδυασμός λοιπόν των παρανοϊκών τουρκικών απαιτήσεων, της τουρκικής προκλητικότητας, της εγκατάλειψης της Κύπρου και του Ελίνα επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης, είναι λογικό να προκαλεί προβληματισμό στους διπλωμάτες αναφορικά με την συμμετοχή τους.


https://www.newsbreak.gr/politiki/129927/diapragmateysi-ellada-toyrkia-kostantinoypoli/