8.7.20

Γενναία και υπεύθυνη η απόφαση του ΠΟΛ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν κάποια δημοσιεύματα σε τοπικά blogs τα οποία... κρίνουν και κατα-κρίνουν την απόφαση του Συλλόγου για την αποφυγή μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων και πανηγυριών κατά τη θερινή περίοδο. Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα της τήρησης των μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πάρθηκε με την ομόφωνη γνώμη του Δ.Σ.
Ο ΠΟΛ θεωρεί ότι ο συχρωτισμός των θεατών στη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών, καθώς και η-εκ των πραγμάτων- επαφή των χορευτών μεταξύ τους, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την υπακοή στα υγειονομικά μέτρα προστασίας.
Το γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα αποφεύγονται και ακυρώνονται ανάλογες εκδηλώσεις είναι ένας επιπλέον παράγοντας που μας κάνει να εμμένουμε στην αρχική μας θέση.
Θεωρούμε άδικη και εκ του πονηρού την προσωπική επίθεση στην Πρόεδρο του Συλλόγου εφόσον σε καμία περίπτωση η εν λόγω απόφαση δεν ήταν αυθαίρετη αλλά προϊόν διαλόγου των μελών.
Οφείλουμε να ενημερώσουμε πως ο ΠΟΛ θα είναι δίπλα στα μέλη και στο κοινό του σύντομα με εναλλακτικές δράσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες-εκτός αρνητικών ανατροπών της πανδημίας- θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των μέτρων προστασίας.
Ευχόμαστε τέλος, σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου,
Καλό και χαλαρό καλοκαίρι απαλλαγμένο από φυσικούς ιούς.
Απαλλαγμένο επίσης από τον ιό της εμπάθειας που μολύνει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.
Άλλωστε, ο Σύλλογος είναι Πολιτιστικός και ο πολιτισμός προάγεται με ευγένεια κι όχι με προσωπική και πνευματική αγένεια.


ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου