21.7.20

Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ύστερα από... την απόφαση της Τουρκίας να εκδώσει Navtex στα ανοιχτά του Καστελόριζου.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. 
«Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία και ετοιμότητα» τονίζεται ακόμα στην άτυπη ενημέρωση. Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κύπρο, όπου βρέθηκε με αφορμή την 46η επέτειο από την τουρκική εισβολή.

Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι το 85% του ελληνικού στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο από την περιοχή της Σμύρνης και νοτιότερα και παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου.
Στο μεταξύ, νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης, 21 Ιουλίου, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «είμαστε σε επαγρύπνηση, παρακολουθούμε και αναμένουμε». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, επεσήμανε ότι η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία είναι μονόδρομος.