2.5.20

Άνοιγμα σχολείων: Πως θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις

Για το πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία μίλησε... η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. 
«Αυτό σημαίνει αποστάσεις στις τάξεις, δεν θα λειτουργεί το κυλικείο, αυστηρή εφημερία στους χώρους και βέβαια διαλείμματα που δεν θα συμπίπτει μεγάλος αριθμός παιδιών», τόνισε η υφυπουργός.
Σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη στα σχολεία θα υπάρχει «πάρα πολύ καλό και συχνό καθάρισμα με τους κυρίους και τις κυρίες που φροντίζουν για την καθαριότητα του σχολείου, αντισηπτικό σε κάθε τμήμα και σίγουρα κομμάτι από τις πρώτες μέρες για τα τμήματα που έρχονται εκ περιτροπής θα αφιερωθεί στην υπενθύμιση όλων των κανόνων για την τήρηση της προσωπικής υγιεινής και της νέας πραγματικότητας στα σχολεία».
 Όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, οι μαθητές θα βρίσκονται εκ περιτροπής στα σχολεία, χωρισμένοι σε δύο ομάδες μαθητών σε κάθε τμήμα.
Οι μισοί μαθητές θα παρακολουθούν τα μαθήματα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή τη μία εβδομάδα και Τρίτη-Πέμπτη την επόμενη και ούτω καθεξής.
 Ειδικότερα, το σχέδιο για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία προβλέπει πως: 
Την 1η ημέρα λειτουργίας των σχολείων θα δοθούν οδηγίες σε έντυπο κι οπτικοακουστικό υλικό, σε διευθυντές, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. 
Προαιρετική η χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολικά λεωφορεία και υποχρεωτική, για εκείνους που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ.

Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά, συνεχής και καλός εξαερισμός και καθαρισμός 2 φορές την ημέρα. -Αναμένεται να προβλεφθούν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές Απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων. Προαιρετική η χρήση μάσκας στις αίθουσες διδασκαλίας.