4.4.20

SOS.Είναι εγκληματικό να χάνονται ψυχές λόγω έλλειψης άψυχων υλικών...[ Μαρίνα Οικονόμου, Εντατικολόγος ΜΕΘ]

«ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΠΑΝΔΗΜΙΑ»
Κανόνας Νο1: απόλυτη προτεραιότητα εν μέσω πανδημίας είναι η ασφάλεια του ιατρονοσηλευτικού
προσωπικού.
 Χωρίς παρόχους ιατρικής περίθαλψης δεν υπάρχει καμία ελπίδα να σωθεί ούτε ένας ασθενής.
Προσπαθώντας απροστάτευτοι να παράσχουμε βοήθεια σε κάποιον που κινδυνεύει, διακυβεύεται και η δική μας ζωή και υγεία με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των θυμάτων.
Αυτό συνεπάγεται ότι αν δεν υπάρχουν διαθέσιμα Μέτρα Ατομικής Προστασίας δεν πρέπει να πλησιάσουμε ασθενή με μεταδοτική νόσο.
Οι υγειονομικοί ζητάμε, παρακαλάμε, διεκδικούμε, ζητιανεύουμε, απαιτούμε Μέτρα Ατομικής Προστασίας για να μπορέσουμε με ασφάλεια να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. 
Θέλουμε. 
Οφείλουμε.
Είναι εγκληματικό να χάνονται ψυχές λόγω έλλειψης άψυχων υλικών...

***

Προς γνώση και συμμόρφωση:
Ο νούμερο ένα κανόνας σε όλα τα πρωτόκολλα υποστήριξης της ζωής είναι η ασφάλεια του διασώστη.
«ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΠΑΝΔΗΜΙΑ»
είναι ο τίτλος του εξαιρετικού κειμένου (επισυνάπτεται το link) που ακολουθεί την ανάρτησή μου και το οποίο ήταν η αφορμή για τη δημοσίευση.

 Είναι αφιερωμένο στους Ιταλούς ιατρούς που πέθαναν γιατί δεν είχαν Μέτρα Ατομικής Προστασίας ή δεν τα χρησιμοποίησαν γιατί πανικοβλήθηκαν και έσπευσαν να περιθάλψουν ασθενείς χωρίς να τα φορέσουν. Ως εκ τούτου, βγήκαν εκτός «μάχης» με αποτέλεσμα να μην υπάρχει υγειονομικό προσωπικό να φροντίσει τους ασθενείς και να θρηνήσουν χιλιάδες νεκρούς.

Σημ.: Η διευκρίνιση προορίζεται για μια πολύ μικρή μερίδα ατόμων που διψούν για σκάνδαλα και διασκόρπιση πανικού εν μέσω πανδημίας και μοναδικός στόχος αυτής είναι η αναχαίτισή της. ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!



There is no emergency in a pandemic.