4.4.20

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ απέναντι στο χειρότερο σενάριο της πανδημίας. Σε λειτουργία από 1η Απριλίου η νέα Παθολογική Κλινική COVID-19 του Νοσοκομείου Κατερίνης

Σε λειτουργία τίθεται από την 1η Απριλίου η αντιπυρετική 
COVID-19 κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, με υπεύθυνο τον ιατρό, Διευθυντή της Παθολογικής,
πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας κ. Ηρακλή Τσανικίδη.
Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοιού, η διοίκηση του ΓΝΚ σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων, τους διευθυντές των τμημάτων αποφάσισαν την αναπροσαρμογή της λειτουργίας των κλινικών. Έτσι μεταφέρθηκαν η Χειρουργική και Ορθοπεδική κλινική από τον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου στον πρώτο όροφο. Δόθηκε έτσι βαρύτητα στην ετοιμότητα του νοσοκομείου και την αύξηση των κλινών για κάθε ενδεχόμενο.

Αυτή τη στιγμή, το νοσοκομείο διαθέτει εκτός από την Παθολογική στο Β΄ όροφο και την Παθολογική για τον κορονοιό σε ολόκληρο τον Γ΄ όροφο του νοσοκομείου.
Η νέα ειδικού σκοπού Παθολογική κλινική μπαίνει σε επίσημη λειτουργία από την 1η Απριλίου 2020.


Υπεύθυνος της Παθολογικής COVID-19 στο ΓΝΚ είναι ο διευθυντής της Παθολογικής και  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας κ. Ηρακλής Τσανικίδης, ο οποίος δήλωσε στο "OlymposVoice.blogspot.com" ότι: 


"Το Νοσοκομείο Κατερίνης προετοιμάζεται για να μπορέσει να ανταπεξέλθει όσο το δυνατόν καλύτερα στο χειρότερο σενάριο της πανδημίας έχοντας στη διάθεσή του περισσότερες κλίνες".


Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας, ότι με απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Κατερίνης έχουν ληφθεί τα παρακάτω μέτρα:

Καθολική απαγόρευση του επισκεπτηρίου στις κλινικές του Γ.Ν. Κατερίνης.

Καθολική απαγόρευση της εισόδου στους αντιπροσώπους των ιατρικών εταιρειών.

Αποκλεισμός όλων των παράπλευρων εισόδων του νοσοκομείου και αυστηρός έλεγχος της εισόδου από το σημείο έλεγχου του Γ.Ν. Κατερίνης (κεντρική είσοδος)».

Επίσης, υπενθυμίζουμε την αναστολή από 12-03-2020 όλων των τακτικών χειρουργείων και της ολοήμερης λειτουργίας (απογευματινά ραντεβού) του Γ.Ν. Κατερίνης.

Παρακαλούμε να τηρήσετε τις οδηγίες και να συνεργαστείτε για να βοηθήσετε το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.
Μένουμε σπίτι.