19.3.20

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΕΙΔΗΣ, η εθελοντική αιμοδόσια και το triage...ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΙΣΩΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Μπάμπης Πείδης, προσήλθε
στο Νοσοκομείο Κατερίνης μετά την είδηση ότι υπάρχει έλλειψη μονάδων αίματος στις αιμοδοσίες στην Ελλάδα. Εθελοντές αιμοδότες και μη, μπορούν να προσφέρουν 10 λεπτά από το χρόνο της ζωής τους και 400 ml από το αίμα τους,  που μπορούν να σώσουν έναν συνάνθρωπό μας.Κατά τη προσέλευσή του ήρθε αντιμέτωπος με τα προληπτικά μέτρα του ΓΝΚ και τον εξονυχιστικό έλεγχο που γίνεται για την προστασία από τον κορονοιό.
Δείτε τι έγραψε στην ανάρτησή του στο facebook:
" Να σας πώ την αλήθεια σφίχτηκε η καρδιά μου όταν στην είσοδο του νοσοκομείου είδα να γίνονται από το προσωπικό ασφαλείας οι έλεγχοι θερμομέτρησης με στολές, γάντια, μάσκες κλπ.Αν πώ ότι δε φοβήθηκα θα ήταν ψέμα. Πάντα όμως στη ζωή μου, η θέληση ήταν πολύ δυνατότερη από τον φόβο!
ΥΓ: Υπάρχει έλλειψη. Η αιμοδοσία λειτουργεί κανονικά στο νοσοκομείο και μπορείτε ελεύθερα να δώσετε αίμα. Ίσως έτσι να σώσετε μια ζωή!"


Οι απαγορεύσεις και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοιού έχουν κινητοποιήσει τους μηχανισμούς στο χώρο της υγείας. Για τον έλεγχο, περιορισμό της διάδοσης και την ανίχνευση πολιτών που μπορεί να είναι φορείς. Το λεγόμενο Triage= Διαλογή, "εντοπίζει" πιθανά ύποπτα κρούσματα με μέτρα απόλυτης ασφάλειας.
Η εικόνα μπορεί να τρομάζει αλλά είναι προς όφελος όλων μας.
Συγχαίρουμε τον Μπάμπη Πείδη που προσήλθε εθελοντικά στην αιμοδοσία με περίσσευμα ανθρωπιάς και μακάρι η κίνησή του να βρει μιμητές...