21.4.20

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ του Δημητρίου Γ. Δημηνά.Γράφει ο Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

Μόλις κυκλοφόρησε από τον γνωστό εκδοτικό οίκο ΑΡΜΟΣ (Αθήνα) με τον παραπάνω τίτλο το νέο βιβλίο
του δικηγόρου κ. Δημήτρη Δημηνά. Το 2016 είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο του «Αμαρτίες γονέων… και τέκνων» (Εκδόσεις ΜΑΤΙ), που είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό και περιείχε 23 συγκλονιστικές ιστορίες παραβατικών ανηλίκων, παρμένες από την πλούσια εμπειρία του συγγραφέα ως Επιμελητή Ανηλίκων.
Το νέο βιβλίο του κινείται στην ίδια γραμμή, αλλά περιορίζεται στην καταγραφή, με κάθε λεπτομέρεια, της περιπετειώδους και ασυμβίβαστης ζωής μιας νέας. Η κοπέλα αυτή ήταν το καμάρι απ’ όπου και αν πέρασε, με πολλές επιτυχίες και βραβεύσεις, εξαιτίας της σπάνιας φυσικής ομορφιάς και απαράμιλλης ευφυΐας της. Και παρότι πέτυχε στην Ιατρική Σχολή με υποτροφία, πράγμα που προμήνυε ένα λαμπρό μέλλον, τελικά είχε τραγικό τέλος, εξαιτίας της αχαλίνωτης ζωής της με αλκοόλ, ναρκωτικά και έντονη σεξουαλική ζωή.
Ο συγγραφέας με γλαφυρό τρόπο, με ρεαλισμό και σε στρωτή δημοτική γλώσσα, ακολουθώντας πιστά το Ημερολόγιο της νέας, καταγράφει λεπτομερώς την ταραχώδη ζωή της, που την οδήγησε στην αυτοκαταστροφή με τραγικό θάνατο.
Κι αυτό το βιβλίο, μαζί με το πρώτο του, πρέπει να γίνουν κτήμα και να διαβαστούν από κάθε νέο και νέα, καθώς και από γονείς και εκπαιδευτικούς, γιατί, μέσα από την τραγικά θλιβερή ιστορία της νέας αυτής, μπορούν να αντλήσουν πολύτιμα μαθήματα, που θα τους θωρακίσουν στην έξοδό τους στην κοινωνία, όπου κυριαρχούν κάθε είδους πειρασμοί, που εύκολα μπορούν να σαγηνεύσουν και να δελεάσουν τους άπειρους και ανώριμους νέους. Το καλαίσθητο βιβλίο έχει 414 σελίδες και τιμάται 15 ευρώ. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία της Κατερίνης. Στην Αθήνα: Μαυροκορδάτου 11 και στη Θεσσαλονίκη: Πρασακάκη 5.

Γεώργιος Σ. Κανταρτζής