10.1.20

ΤΑ ΤΕΤ Α ΤΕΤ του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Διαδοχικές συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννηματά είχε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το απόγευμα ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και ακολούθησε η συνάντηση με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο κύκλος θα μείνει ανοιχτός μέχρι το πρωί της Δευτέρας οπότε και έχει στις 11.00 προγραμματιστεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επαφές και τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από πολυεπίπεδες εξελίξεις οι οποίες ενισχύουν το ενδεχόμενο διεύρυνσης της ατζέντας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε στις 12.00 το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή τον Αλέξη Τσίπρα και μπροστά στους δημοσιογράφους είχαν έναν σύντομο διάλογο με αναφορές στο τζετ-λανγκ από το ταξίδι επιστροφής του πρωθυπουργού. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, η συνάντηση κράτησε λίγο λιγότερο από μια ώρα χωρίς να ακολουθήσουν αμέσως δηλώσεις, με τον κ. Τσίπρα να ανταποκρίνεται χαριτολογώντας σε σχόλια δημοσιογράφων επισημαίνοντας πως ο προβληματισμός του έγκειται όχι στο κλίμα της συνάντησης αλλά στις εξελίξεις.