31.1.24

"Το να αγαπάμε είναι ίσως η μόνη ανθρώπινη εκδήλωση που βγάζει από μέσα μας τον καλύτερό μας εαυτό. Απόσπασμα, ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΓΟΡΓΟΝΑ ....ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Οι άνθρωποι που νοιάζονται ο ένας για τον άλλον, τους αρέσει να κάνουν πράγματα ο ένας για τον άλλον. Μέχρι
να αρχίσει ο ένας να παίρνει ολοένα και περισσότερο χώρο από τον άλλο, να φορτώνει πράγματα και υποχρεώσεις να κάνει το …κορόιδο και να εκμεταλλεύεται το φιλότιμο και την καλοσύνη. Μετά τη γέννηση των παιδιών και τις ευθύνες που είχε αναλάβει, το «εγώ» του Αχιλλέα είχε στραγγίσει εντελώς.


Η ζωή του ήταν τα παιδιά του. Είναι σταθμός στη ζωή του ανθρώπου, να πάψει να αγαπά τον εαυτό του και να νοιάζεται περισσότερο για τον «άλλο». Αυτό, το να αγαπάμε είναι ίσως η μόνη ανθρώπινη εκδήλωση που βγάζει από μέσα μας τον καλύτερό μας εαυτό. Όταν μισούμε, βγάζουμε από μέσα μας τον χειρότερο εαυτό, τόσο, που σε στιγμές σωφροσύνης, εκπλησσόμεθα που μπορούμε να φτάσουμε, πόσο μεταμορφώνεται ο ίδιος μας ο εαυτός ! Αυτοί είναι οι δύο πόλοι του χαρακτήρα. Τα εξωτερικά ερεθίσματα ρυθμίζουν ποιος κυριαρχεί μέσα μας κατά καιρούς.
Μα και το να σε αγαπούν και να σε λατρεύουν δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Πολλοί φοβούνται, πολλοί δεν αντέχουν την προσκόλληση μιας μεγάλης αγάπης πάνω στο δέρμα τους, στο μυαλό τους.Πνίγονται.



ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ
ΤΙΤΛΟΣ: Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΓΟΡΓΟΝΑ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ISBN : 978-960-604-337 -6
ΤΙΜΗ: 20,00 €
ΣΕΛΙΔΕΣ:656
ΣΧΗΜΑ:14Χ21


ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ....
Επίσης παραγγελίες από τον εκδοτικό οίκο ΟΣΤΡΙΑ στα τηλ 2112136882 και 2110122454
ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.