16.5.20

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ...ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ !!!

Η χρήση του κουρκουμά έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια αφότου έγιναν
γνωστά τα οφέλη που προσφέρει
στον ανθρώπινο οργανισμό. Ακόμα και οι γιατροί το προτείνουν ως φυσική θεραπεία για ένα πλήθος ασθενειών. Είναι ένας εξαιρετικός μαχητής κατά των παθογόνων μικροοργανισμών. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι ο κουρκουμάς παρέχει πάνω απο 600 ευεργετικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και για τη θεραπεία!!!
Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται ευρέως στη θεραπεία πληγών λόγω της ισχυρής αντισιπτικης και αντιφλεγμονώσης δράσης του.
Μπορείτε εύκολα να φυτέψετε τον δικό σας κουρκουμά από ρίζες που μπορείτε να προμηθευτείτε από διάφορα καταστήμα που πουλάνε φυτά και λιπάσματα, αλλά και από κάποια καταστήματα με βιολογικά προιόντα!!!
Μπορείτε να συλλέξετε τις ώριμες ρίζες 8-10 μήνες μετά τη φύτευση. Μόλις ωριμάσουν αρκετά πρέπει να τις συλλέξτε όλες μαζί, σε αντίθεση με άλλα φυτά των οποίων οι καρποί μπορούν να συλλέγονται πολλές φορές. Απλά σκάψτε και πάρτε τις ρίζες.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες από αυτές για να ξαναφυτέψετε, αλλά σε αυτή την περίπτωη θα χρειαστείτε φρέσκο χώμα.
Eιναι απο εκεινα τα φυτα που στολιζουν με την ομορφια τους τον χωρο σου, που δεν εχουν καμια απαιτηση απο σενα,παρα μονο λιγο νερακι 2 φορες την εβδομαδα και εκεινα σου χαριζουν απλοχερα την σπανια ομορφια τους αλλα και ταυτοχρονα ολα τα πλουσια συστατικα τους που εχουν κρυμμενα στις ριζες τους!!!
Προκειται για ενα ριζοματοειδες ,πολυετες βότανο που βλασταίνει εκ νέου κάθε άνοιξη οπότε και συνεχίζει να παράγει ρίζες!!!!