30.11.19

΄΄ Πρόταση δημιουργίας διαδρομών άσκησης στο Δήμο Κατερίνης ΄΄-ΦΩΤΟ

" Μετά από χρόνιο αίτημα των δημοτών της
Κατερίνης για ασφαλή άσκηση σε φυσικό περιβάλλον "
Προς :
Δήμαρχο Δήμου Κατερίνης
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Αντιδήμαρχο Δ/νσης Τεχνικών
Υπηρεσιών Δήμου Κατερίνης
Θέμα : ΄΄ Πρόταση δημιουργίας διαδρομών άσκησης στο Δήμο Κατερίνης ΄΄

Ο Δήμος Κατερίνης είναι ένας μεγάλος δήμος ο οποίος οφείλει να προσφέρει στους πολίτες του τη δυνατότητα ασφαλούς άσκησης. Υπάρχουν ήδη διάφοροι σύλλογοι στο δήμο οι οποίοι συμβάλουν από την πλευρά τους στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στο λαϊκό μαζικό αθλητισμό και τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι πολίτες αναζητούν χώρους άσκησης.
Στην πόλη μας σήμερα υπάρχουν κάποιες στοιχειώδης υποδομές οι οποίες βοηθούν τους πολίτες για καθημερινή άσκηση όμως υπάρχει μεγάλη ανάγκη περισσότερων και καταλληλότερων διαδρομών καθώς βέβαια και βελτίωσης των ήδη υπαρχόντων (φωτισμός, καταλληλότητα εδάφους, νερό κτλ).
Στο πλαίσιο υποστήριξης μιας τέτοιας προσπάθειας είναι η πρόταση για :
Δημιουργία μιας διαδρομής η οποία θα συνδέει το Β΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης με το Πλατανόδασος της Νέο Καισάρειας. Η συγκεκριμένη διαδρομή θα έχει μήκος περίπου επτά (7) χλμ, θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένη, θα έχει χιλιομετρικές σημάνσεις και θα περνάει μέσα από περιοχές με απίστευτη φυσική ομορφιά δίνοντας τη δυνατότητα σε περιπατητές, ποδηλάτες αλλά και δρομείς να ασκούνται με ασφάλεια σε φυσικό περιβάλλον.
Η διαδρομή λοιπόν αυτή προτείνετε να ξεκινά από το Β΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης να περνά από τη γέφυρα του Λεύκου (Πέλεκα) να διασχίζει το χώρο που φιλοξενείτε η εμποροπανήγυρης, να περνά από τους αγροτικούς δρόμους και να συνεχίζει παράλληλα με τον ποταμό Αίσωνα (Μαυρονέρι) μέσα από ένα πλούσιο παρόχθιο δάσος και να καταλήγει στο Πλατανόδασος .
Με την πραγματοποίηση της παραπάνω διαδρομής και τη βελτίωση του ήδη υπάρχοντος παράλληλου με τον ποταμό Λεύκο πεζόδρομου, θα δίνεται η δυνατότητα επιλογής στους πολίτες, μίας μικρότερης αλλά και μίας μεγαλύτερης χιλιομετρικής διαδρομής με αφετηρία το Β΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης.

Δημιουργία μίας μικρής διαδρομής (περίπου 600μ) περιμετρικά του Κλειστού Γυμναστηρίου Σιδηροδρομικού Σταθμού, η οποία θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένη, δενδροφυτεμένη και φωτιζόμενη. Με την καλύτερη αυτή αξιοποίηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Σιδηροδρομικού Σταθμού θα δίνεται η δυνατότητα άσκησης των κατοίκων των γύρω περιοχών οποιαδήποτε ώρα.






Γεωργιάδης Μιχαήλ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κατερίνης
΄΄ Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα΄΄

Κατερίνη 19/11/2019