15.3.20

«Οι φτωχοί είναι δειλοί» και το χρήμα....ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το βιβλίο Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗ ΓΟΡΓΟΝΑ..

Εγώ άργησα να ζω τη ζωή που είχα ονειρευτεί, παρασυρμένος από τις ταχύτητες της δουλειάς και
τις φιλοδοξίες. Φιλοδοξίες που είχαν να κάνουν μόνο με τον επαγγελματικό ανταγωνισμό , την απληστία και το χρήμα. Μετά κατάλαβα ότι το χρήμα απλά είναι το μέσο και δε σε κάνει πάντα ευτυχισμένο. Οι άνθρωποι σε κάνουν ευτυχισμένο, όχι τα υλικά αγαθά. Το χρήμα, τον εγωισμό σου τονώνει σαν μπορείς και εκπληρώνεις όλες τις επιθυμίες σου. Αυτό ναι. Αυτό σημαίνει πλούσιος…Αυτό. Όσο δυνατός χαρακτήρας και αν είσαι, το χρήμα σε αλλάζει, σε παρασύρει σε άλλες ατραπούς. Κάνεις πράγματα που δε θα έκανες. Καλά και κακά. Σαν αρρώστια είναι το χρήμα…Προσβάλλει τους ανθρώπους…Ευτυχώς εγώ πρόλαβα και το κατάλαβα πριν είναι αργά…»
«Όταν ήμουν μικρός είχα ακούσει τον παππού να λέει ότι «οι φτωχοί είναι δειλοί». Αυτό που δεν ξέρω είναι, αν ισχύει το ίδιο και για τους πλούσιους…» σχολίασε εμμονικά ο Αχιλλέας, περιμένοντας μια απάντηση.
Ο πεθερός του άνοιξε μια ξύλινη κασετίνα. Έβγαλε ένα σκαλιστό τσιμπούκι, το γέμισε με καπνό, με μαεστρία τα δάχτυλά του το άπλωσαν και άναψε κάνοντας 3-4 απανωτές ρουφηξιές. Το βλέμμα του καρφώθηκε ακίνητο απέναντι σε ένα πίνακα ζωγραφικής. Το πορτρέτο του πατέρα του, παππού της Χρυσάννας, ιδρυτή της εταιρίας.
«Δεν έχει να κάνει με τους φτωχούς ή τους πλούσιους. Με τους τολμηρούς ή τους δειλούς. Ότι πετύχεις στη ζωή σου αφετηρία έχει στα όνειρά σου. Αν προσπαθήσεις, κάτι θα γευτείς.Και αν δεν πετύχεις όσα ποθούσες θα ξέρεις ότι τουλάχιστον προσπάθησες. Ο κανόνας λέει ότι αν είσαι σε θέση να ονειρευτείς είσαι σε θέση να πετύχεις. Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα το ταξίδι θα το ζήσεις.»
Αυτά σκεφτόταν σιωπηλός ο Αχιλλέας ενώ ο δικηγόρος συνέχιζε την ανάγνωση της διαθήκης.


ΣΕΙΡΑ: ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΤΙΤΛΟΣ: Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΓΟΡΓΟΝΑ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ISBN : 978-960-604-337 -6
ΤΙΜΗ: 20,00 € 
ΣΕΛΙΔΕΣ:656
ΣΧΗΜΑ:14Χ21

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ....
Επίσης παραγγελίες από τον εκδοτικό οίκο ΟΣΤΡΙΑ στα τηλ 2112136882 και 2110122454 
ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ...και στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ