Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διατροφική αξία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, μέσα από τις ομιλίες του καθηγητή Δημήτρη Τριανταφύλλου και της ειδικού γευσιγνώστριας, Ειρήνης Κοκολάκη.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της σύνδεσης της ακαδημαϊκής γνώσης με την τοπική κοινωνία, την παραγωγή και την καινοτομία, ο Πρόεδρος του Τμήματος, Δημήτρης Αηδόνης, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Δήμο Κατερίνης για τη φιλοξενία στο πρόγραμμα των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ, τόνισε ότι η εκδήλωση είναι η πρώτη μιας σειράς τεσσάρων συνολικά φράσεων του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, που όπως είπε "Αναδεικνύουν τη γόνιμη συνεργασία του Δήμου Κατερίνης με το Πανεπιστήμιο και ενισχύουν την εξωστρέφεια, τη γνώση και τη βιώσιμη ανάπτυξη".


