21.6.24

Η ομάδα Tango Olympo στην έκθεση του Γιώργου Βροντινού στο Λιτόχωρο.FOTO-BINTEO

Η ομάδα Tango Olympo της Πιερίας συμμετείχε προχθές στην ετήσια έκθεση του εικαστικού Γιώργου Βροντινού που έγινε στο μακεδονικό σπίτι της Ιωάννας Παπανικολάου, στην παλιά γειτονιά στο Λιτόχωρο. (Μαρία Κοτσαλή, Ρόζη Μαύρου, Λήδα Φουνδούκα, Γιάννης Μάριος Κοσμάς, Τάσος Δαρακτσής, Βαγγέλης Σκούφας)
   

Η ομάδα Tango της Πιερίας «TangOlympo» δημιουργήθηκε από την κοινή προσπάθεια ανήσυχων ανθρώπων με μεράκι για το χορό, οι οποίοι αρχικά αντιμετώπισαν με περιέργεια και ενδιαφέρον το είδος του χορού αυτού και στην πορεία το αγάπησαν, το αγκάλιασαν και συνεχίζουν να το στηρίζουν.

Εμπνευστές της προσπάθειας αυτής είναι οι δύο δάσκαλοι και χορευτές του tango, Οικονόμου Ηλίας από το Αμβούργο της Γερμανίας και Ρανίνα Κουμούτσου από την Αθήνα, με την κοινή ελπίδα και ευχή για τη δημιουργία μιας σκηνής Tango στην περιοχή. Η προσπάθεια αυτή έγινε πραγματικότητα με την πρωτοβουλία και στήριξη της σχολής χορού «Atelier de la Danse» που το στέγασε στα πρώτα 2,5 χρόνια. Η μέθοδος διδασκαλίας που χρησιμοποιείται είναι από τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες που υπάρχουν. Η τεχνική του χορού, κόντρα στη στείρα αποστήθιση βημάτων, βασίζεται σε απλές φυσικές κινήσεις του σώματος και ευνοεί τη δημιουργική ικανότητα. Με βασικό άξονα τη μουσικότητα (την ερμηνεία της μουσικής), επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στη φιλοσοφία του χορού, αποκαλύπτοντας την αρμονία της επικοινωνίας. Τα μαθήματα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση από μια εκπαιδευτική ομάδα της οποίας ηγείται η Μαρία Κοτσαλή και υπό την επίβλεψη, τις οδηγίες και τη συμμετοχή του Οικονόμου Ηλία. Επίσης, γίνονται βραδιές tango, ή όπως είναι γνωστές ως milongas, στους μαθητευόμενους για να δοκιμάσουν αυτά που μαθαίνουν και στο κοινό να αποκτήσει μια επαφή και μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το είδος. Τμήματα αρχαρίων ξεκινούν σε τακτά χρονικά διαστήματα.