21.6.24

Συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης των εθελοντών του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου


Η εθελοντική προσφορά σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο αποτελεί για τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου σημαντική παράμετρο στη λειτουργική διάσταση των δράσεων του και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των παραστάσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Για την εύρυθμη και αποτελεσματική οργάνωση και αποδοτική υλοποίηση του ρόλου των εθελοντών και των εθελοντικών φορέων και για το φετινό 53ο Φεστιβάλ Ολύμπου, ο τομέας εθελοντισμού του Οργανισμού προσκάλεσε σε ανοικτή σύσκεψη όλους του εθελοντές, παλαιούς και νέους, οι τελευταίοι μάλιστα αποτελούν αξιόλογο αριθμό, όπου έγινε γνωστοποίηση μέσω και εικόνας του τρόπου και των παραμέτρων που απαιτούνται για την εξυπηρέτηση και προσφορά στα καλλιτεχνικά σχήματα και τους επισκέπτες.

Το μέλος της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. υπεύθυνη υποδομών και εθελοντισμού, Λένα Γεωργούλη, μαζί με τα μέλη της αντίστοιχης επιτροπής προέβησαν στην αναλυτική ενημέρωση του ρόλου των εθελοντών στις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η κ. Γεωργούλη αφού ευχαρίστησε την κοινωνία του εθελοντισμού, δήλωσε την απόλυτη ικανοποίηση του Οργανισμού τόσο για την ανταπόκριση όσο και την διάθεση προσφοράς από όλους, τονίζοντας: «Το γνωρίζουμε όλοι καλά και το αναγνωρίζουμε ότι χωρίς την συμβολή σας είναι πολύ δύσκολη η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Ολύμπου. Όλοι μας υπηρετούμε τον θεσμό ως εθελοντές και έτσι χρόνια πορευόμαστε. Με καλή διάθεση και ευγένεια εξυπηρετούμε τους επισκέπτες, φροντίζουμε για την ασφαλή πρόσβαση και αποχώρηση και γενικά παρέχουμε κάθε διευκόλυνση για να απολαύσει το κοινό την εκάστοτε εκδήλωση.

Σας ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι να έχουμε μια καλή πολιτιστική χρονιά.»

Το ιστορικό στέλεχος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Χαράλαμπος Ζαπουνίδης παρουσίασε το πλαίσιο εκτάκτων αναγκών, όπως το προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ώστε σε τυχόν πρόβλημα να γνωρίζουν οι εθελοντές τις επιβεβλημένες κινήσεις προστασίας και ομαλής εξόδου των θεατών.
Επιπρόσθετα δόθηκε η δυνατότητα μέσω διαδικτύου σε όσους εθελοντές απουσίαζαν λόγω υποχρεώσεων τους, να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στη διαδικασία.