21.6.24

Συνέντευξη τύπου και παρουσίαση του προγράμματος του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου στη Θεσσαλονίκη


Μετά την Αθήνα (Μουσείο Ακρόπολης) μετέπειτα την Κατερίνη, και η Θεσσαλονίκη στη συνέχεια γνώρισε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2024.Το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2024, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας της συμπρωτεύουσας, με αναφορά τις γενικότερες δράσεις και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φετινού 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Προλογίζοντας τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμβολή τους στην ανάδειξη του πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας, σκιαγράφησε τη δυναμική του Φεστιβάλ Ολύμπου, τονίζοντας: «Κάθε χρόνο προσπαθούμε να παρουσιάζουμε κάτι σπουδαιότερο, έτσι και φέτος έχουμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με σαράντα εκδηλώσεις μέσα σε δύο μήνες.

Στόχο δεν έχουμε μόνο το να ψυχαγωγούμε τον κόσμο με παραστάσεις που έρχονται είτε από τη Θεσσαλονίκη, είτε από την Αθήνα, αλλά να αναδεικνύουμε και τους αρχαιολογικούς μας χώρους. Επίσης κάνουμε δικές μας παραγωγές που είναι πολύ σημαντικό γιατί θέλουμε να περάσουμε μηνύματα μέσα από αυτές τις δράσεις μας. Το φεστιβάλ Ολύμπου ξεχωρίζει, αντέχει. και το επικοινωνούμε πολύ.»

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ως συνδιοργανώτρια του Φεστιβάλ, επισήμανε: «Ως Πιερία χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το Φεστιβάλ Ολύμπου, γιατί αποτελούμε πόλο έλξης και δίνουμε ένα διαφορετικό αφήγημα στην Πιερία με την πολιτιστική ατζέντα μας.

Εδώ βρισκόμαστε για να αγκαλιάσουμε το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός που ξεκινάει στις 3 Ιουλίου και είναι πολύ σημαντικό που θα είναι παρούσα η υπουργός πολιτισμού κ. Μενδώνη που έχει βοηθήσει τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, κυρίως το αρχαίο θέατρο, όπου φιλοξενούνται οι περισσότερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου.»


Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους την συνέντευξη τύπου και προέβησαν σε σύντομο χαιρετισμό-δήλωση οι, 
Χρήστος Μήττας, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, 
Αθανάσιος Τ. Μιχαηλίδης του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Χρήστος Παπαστεργίου, περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαχρήστος με την παρουσία του αντιπροέδρου του Οργανισμού, Οδυσσέα Μανωλόπουλου και του μέλους της διοίκησης με ευθύνη στους τομείς υποδομών και εθελοντισμού, Λένας Γεωργούλη, αλλά και με τη συνεργασία της διοικητικής διευθύντριας, Βάσιας Καραβέλη, γνωστοποίησε μέσω εικόνων το αναλυτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα των παραστάσεων του φετινού καλοκαιριού.

Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σειρά ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους των Μέσων της Θεσσαλονίκης, με την δημοσιογράφο μέλος του τομέα επικοινωνίας και προβολής του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Ηρώς Τζημίκα να επιμελείται τα θεσμικά της διαδικασίας.