30.4.24

«Η χριστιανή πίστη ενώνει, δεν διχάζει και δεν έχει ιδιοκτήτες»

Ομιλία του βουλευτή Πιερίας Σπύρου Κουλκουδίνα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

«Η Χριστιανική μας Πίστη ταυτίζεται με την αγάπη προς όλους και όχι με το φανατισμό. Ο φανατισμός, η εχθροπάθεια και ο διχαστικός λόγος συνδέονται με άλλες θρησκείες και όχι με τη χριστιανική και την ελληνική ορθόδοξη παράδοση.

Η χριστιανική πίστη ενώνει, δεν διχάζει. Δεν έχει ιδιοκτήτες. Κυρίως όμως η χριστιανική πίστη δεν μπορεί να υπηρετεί κομματικές ή πολιτικές σκοπιμότητες», τόνισε ο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρος Κουλκουδίνας, μιλώντας στη Βουλή και στέλνοντας σαφή μηνύματα.

Παράλληλα, ο κ.Κουλκουδίνας αναφέρθηκε σε όσους αναφέρονται στην πολιτική για την οικογένεια, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν ορισμένοι να διεκδικούν το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας για τα ζητήματα της οικογένειας.

Αναφέρθηκε στα όσα έγιναν την πρώτη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη της οικογένειας με μέτρα, όπως:

-Η αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.

-Η ενεργοποίηση του προγράμματος «Σπίτι μου» για νέα ζευγάρια.

-Η αύξηση των γονικών αδειών.

-Το γεγονός ότι 30.000 περισσότερα παιδιά έγιναν δεκτά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ενώ επιπλέον 27.000 παιδιά έλαβαν voucher.

Παράλληλα τόνισε ότι στη δεύτερη κυβερνητική θητεία αυτής της κυβέρνησης έχουν ήδη υλοποιηθεί νέα μέτρα, όπως:

–Η αύξηση του επιδόματος γέννησης από 2.000 ευρώ για κάθε παιδί σε 2.400 έως 3.500 ευρώ, αναλόγως του αριθμού των τέκνων.



Η νέα αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά.

-Η αύξηση του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες από τους 4 στους 9 μήνες και στο ύψος του κατώτατου μισθού.

-Η εισαγωγή κοινωνικού τιμολογίου στην κατανάλωση ρεύματος για τους πολύτεκνους.

Ο κ.Κουλκουδίνας αναφέρθηκε επίσης στις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ίδιος για τη στήριξη της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας προκειμένου να μετατραπούν σε εφαρμοσμένες πολιτικές από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για μια νέα αρχιτεκτονική σε ότι αφορά στα δικαιώματα των πολύτεκνων οικογενειών αλλά και στην εξίσωση τρίτεκνων και πολύτεκνων για συγκεκριμένες δράσεις που αξιολογούνται από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στις προτάσεις του Βουλευτή Πιερίας περιλαμβάνονται επίσης, η καθιέρωση μειωμένου εισιτηρίου κατά 50% για τους γονείς και τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών, η άρση των περιοριστικών διατάξεων για την μετεγγραφή φοιτητών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στο πλησιέστερο πανεπιστήμιο από τον τόπο διαμονής της οικογένειας, η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, η κατάργηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για όσους τρίτεκνους διαθέτουν αυτοκίνητο 1.928 κ.ε. και πάνω, όπως ισχύει και για τα άτομα με αναπηρία και τους πολύτεκνους και άλλα πολλά.