25.3.24

Μήνυμα του Δημάρχου Δήμος Πύδνας Κολινδρού Χρήστου Κομπατσιάρη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Διπλή γιορτή σήμερα για την πατρίδα μας! Η εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα προς την Παναγία, για την απελευθέρωση από το ζυγό της αμαρτίας.
Δυο αιώνες ελεύθερης ζωής συμπληρώθηκαν για εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ . Δυο αιώνες υπερηφάνειας και διδαγμάτων για τους απόγονους των ηρώων εκείνων που, χωρίς δισταγμό, όπως ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης , σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης άφοβα, αδιαπραγμάτευτα, αποφασιστικά, προσφέροντας σε όλους εμάς πατρίδα ελεύθερη και ιστορία γραμμένη με χρυσά γράμματα.
Είμαστε περήφανοι που πατάμε στο ίδιο χώμα με τους Ήρωες του Έθνους μας.
Είμαστε περήφανοι που Πάλεψαν και ίδρυσαν Κράτος Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης.
Από το παράδειγμα, την αυτοθυσία, την προσφορά, τον αγώνα των Ηρώων του 1821 προσπαθούμε να εμπνευστούμε και αντλούμε δύναμη ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες προκλήσεις με οδηγό τις δικές τους παραδοσιακές αξίες.
Δυο αιώνες μετά κρατούμε ψηλά το κεφάλι οι Έλληνες ! Αντιμετωπίζουμε με θάρρος και πίστη τις προκλήσεις της εποχής. Διατηρώντας τη μνήμη ζωντανή, διδασκόμαστε από το παράδειγμα των προγόνων μας, διδασκόμαστε από τα λάθη τους και πορευόμαστε σε αυτές τις κρίσιμες σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο συνθήκες, με ενότητα γιατί, γνωρίζουμε καλά, πως πίσω από κάθε μεγάλη αποτυχία υπήρχε, όχι η αδυναμία, αλλά η διχόνοια.

Χρόνια πολλά, Δήμο Πύδνας Κολινδρού
Χρόνια πολλά, Ελλάδα
Ημέρα γιορτής και περηφάνιας!
Ημέρα ευθύνης!



Όλες οι αντιδρ