19.1.24

WEF DAVOS 2024. Η Άννα Τζήκα στην καρδιά των οικονομικών εξελίξεων της Ευρώπης-ΦΩΤΟ

"Έχω την τιμή και τη χαρά να παρευρεθώ στην 54η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας! Το φετινό θέμα είναι «Αναδημιουργώντας την εμπιστοσύνη». Mε αυτή την ανάρτησή της η Περιφερειακή Σύμβουλος Πιερίας, κ. Άννα Τζήκα, ανακοίνωνε πριν λίγες ημέρες την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, στο οποίο βρίσκεται και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η νεαρή Περιφερειακή Σύμβουλος, έκπληξη των εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να ανταλλάξει απόψεις σε δημόσιες και ιδιωτικές συνεδρίες με επιχειρηματίες, πολιτικούς και ηγέτες της κοινωνίας για θέματα που αφορούν παγκόσμια ζητήματα.
Μεταξύ των άλλων, δημοσίευσε με αναρτήσεις της, την συνάντησή της με την Πριγκίπισσα Βεατρίκη όπου είχε την ευκαιρία όπως γράφει: "να συζητήσουμε σχετικά με τη γυναικεία ηγεσία, τις καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις και τις τουριστικές ευκαιρίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και με την
Christine Lagarde, President of the European Central Bank. Previously: IMF Managing Director, French Finance Minister, μια γυναίκα που σηματοδότησε την μνημονιακή εποχή στην Ελλάδα, μαζί με την Καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόσφατα θανόντα Σόιμπλε.





Σε άλλο σημείο της ανάρτησής στην σημειώνει ότι :" εκτός από τις συναντήσεις, το φόρουμ συμβάλλει στην επιχειρηματικότητα, τη διακυβέρνηση και την κοινωνία δίνοντας την ευκαιρία για συνεργασίες σε διάφορα εγχειρήματα και πρωτοβουλίες. Επίκεντρο της δικής μου αναφοράς θα είναι οι οργανισμοί μου «Στράτα» και «Ο.Π.Ε.Σ.Κ.Ε.». Με την ιδιότητά μου ως Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία, θα έχω επίσης την ευκαιρία να γνωρίσω πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας και του εξωτερικού κάνοντας μεταξύ των άλλων, αναφορές για τον τόπο μας, την Πιερία και φυσικά τον Όλυμπο! 
Ως νέα στην αυτοδιοίκηση, τόσο στην ενασχόληση, όσο και στην ηλικία αποτελεί για εμένα προτεραιότητα να «αναδημιουργήσουμε την εμπιστοσύνη»."

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Άννα Τζήκα είχε σημαντικές συναντήσεις τόσο με πολιτικά πρόσωπα της "γυναικείας ηγεσίας" όσο και με οικονομικούς παράγοντες- επενδυτές, που έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην Olympus Riviera και το real estate.

Τελικά σ΄ αυτό το κορίτσι οι ψηφοφόροι της Πιερίας "είδαν κάτι".
Η ενέργεια, η δυναμική, η εργατικότητα, ο ενθουσιασμός και -γιατί όχι- η φιλοδοξία της, είναι ίσως κάτι που χρειάζεται η Πιερία της νέας εποχής, στην διεκδίκηση για καλύτερες ημέρες με στόχο την "Μακεδονία-Πιερία του 2030"...