16.1.24

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ «Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ»

Μετά από 2 αναβολές, λόγω πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί τελικά η παρουσίαση στην πόλη μας του τελευταίου βιβλίου του επιτ. Δικηγόρου και Επιμελητού Ανηλίκων Δημητρίου Δημηνά.
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης. 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Βίκυ Φλέσσα, Δημοσιογράφος και κλασική Φιλόλογος, συντονίστρια της εκδήλωσης, ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος, συγγραφέας και Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Θεολογικής Σχολής Κέμπριζ Αγγλίας, ο Στέλιος Γκρόζος, επιτ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτριος Δημηνάς.

Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τη έξαρση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Ένα πολύ επίκαιρο και φλέγον θέμα των ημερών μας στην Πατρίδα μας.
Το εκ 410 σελίδων του κ. Δημηνά «Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ» δεν είναι μυθιστόρημα. Αποτελεί πιστή καταγραφή της περιπετειώδους ζωής μιας χαρισματικής έφηβης, που θέλοντας να απελευθερωθεί από τον ασφυκτικό κλοιό του συντηρητικού οικογενειακού περιβάλλοντος της ξεπέρασε κάθε όριο ηθικού και κοινωνικού φραγμού και κατέστρεψε με τα ίδια της τα χέρια ένα λαμπρό μέλλον που της προδιαγραφόταν για εκείνη, ως αριστούχου φοιτήτριας της Ιατρικής Σχολής.

Η κακώς νοούμενη αυστηρή αγωγή και η έλλειψη κατανόησης και διαλόγου μεταξύ γονιών και παιδιών κατά το κρίσιμο στάδιο της εφηβικής ηλικίας, καθώς και η ανεξέλεγκτη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών από νέους είναι το πρόβλημα που εξετάζεται με αφορμή την συγκλονιστική ιστορία της επαναστατημένης και ασυμβίβαστης αυτής νεαρής κοπέλας. Η διηγηματική καταγραφή της σύντομης ζωής της ηρωίδας βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, που προέκυψαν από το αρχείο του συγγραφέα κατά την μακρόχρονη θητεία του ως Επιμελητού Ανηλίκων.

Το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο οδηγό για γονείς, εκπαιδευτικούς, νομικούς, γιατρούς αλλά και για εφήβους στην αντιμετώπιση των πολυδιάστατων προβλημάτων της εφηβείας, όπως προλογικά επισημαίνει ο Καθηγητής της Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης.

Για το βιβλίο έχουν γίνει θετικές κριτικές από διακεκριμένους δημοσιογράφους, συγγραφείς, εκπαιδευτικούς και δικαστικούς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι κ.κ. Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, (  https://olymposvoice.blogspot.com
)Γεώργιος [Τζώρτζης] Κανταρτζής, Μάγδα Παπαδημητρίου –Σαμοθράκη, Απόστολος Παπαδημητρίου, Βασίλειος Ιακωβίδης, Ιωάννης Καλιαμπός, Φάνυ Μανωλοπούλου, Δημήτριος Μπουζάρας, Στέλλα Πετρίδου, Αθανάσιος Καβουνίδης κ.α.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η “OLYMPIA ELECTRONICS” A.E. και το Ξενοδοχείο “LIDO” Κατερίνης.

Τους ομιλητές θα παρουσιάσει ο Θεόδωρος Καρράς, Δικηγόρος του Δ.Σ. Κατερίνης.