26.12.23

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες από την εμφάνιση του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΡΑ στην Παραλία Κατερίνης-φωτο

Πολλές φορές εμφανίστηκε στην Πιερία, είτε σε συναυλίες, είτε σε χοροεσπερίδες, είτε σε νυχτερινά κέντρα, ο αείμνηστος λαϊκός τραγουδιστής ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ.

Όπως έλεγε ο ίδιος στις συνεντεύξεις του, του άρεσε "να διασκεδάζει" τον κόσμο! Τα κατάφερνε μοναδικά, βάζοντας "φωτιά" στη νύχτα όπου τραγουδούσε.

Του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

Έχω να θυμάμαι 3 εμφανίσεις του στην Κατερίνη.
Η πρώτη ήταν την περίοδο 1988-89 στον "ΠΡΟΣΦΥΓΑ" στον χορό του "1ου Ιδιωτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης", στο ξεκίνημα της ελεύθερης ραδιοφωνίας στην χώρα μας, (που είχα την τύχη να είμαι στην Κατερίνη, στην αφετηρία αυτού που συμβαίνει σήμερα, με την απόλυτη ελευθερία των ΜΜΕ). 
Στον χορό του ραδιοσταθμού τότε, στο τελευταίο τραγούδι της βραδιάς χόρεψα (σπάνια εμφάνιση !!!)στην άδεια πίστα μπροστά του, ζεμπέκικο, στις 5 το πρωί, δις το ίδιο τραγούδι !!!(αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που έμεινε αξέχαστη από εκείνη τη βραδιά).

Και η 2η φορά ήταν πάλι σε χορό του ραδιοσταθμού στη GEOMETRIC ! Είχε μάλιστα παραχωρήσει συνέντευξη στην Χριστίνα Ασλανίδου, στον ραδιοσταθμό μας.

Η παρέα του 1ου Ιδιωτικού Ραδιοφώνου, δεκαετία ΄90 !
Η τρίτη φορά που θυμάμαι (και την κάλυψα επίσης δημοσιογραφικά), ήταν ένα καλοκαίρι στο τέλος της δεκαετίας του ΄90, μια βραδιά που έμεινε αξέχαστη στους Πιεριείς, στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην Παραλία Κατερίνης, ένα τεράστιο μαγαζί που γέμισε ασφυκτικά με πάνω από 5000 άτομα!!!
Από εκείνη τη βραδιά είναι και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα κατ΄αποκλειστικότητα από το περιοδικό μου, "MUST -4 εποχές".
Επειδή τα ακούσματά μου ήταν κυρίως rock και jazz, ελληνικά άκουγα στον ραδιοσταθμό από τις επιλογές των παραγωγών, των τρίωρων συνήθως πρωινών εκπομπών μου, αλλά και των ραδιοφωνικών παραγωγών, αφού μέρα νύχτα ακούγαμε ραδιόφωνο και το βράδυ oι DJs "έπαιζαν" μουσική σε διάφορα club της χρυσής εποχής!
Κάνοντας όμως -και- καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις στο αθηναϊκό περιοδικό ΠΙΣΤΑ και συνεντεύξεις, από ..."πιτσιρικάς" το 1984, μίλησα, συνάντησα τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού(και διασκέδασα) τόσο στην Κατερίνη όσο και στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα. Τις περισσότερες φορές επειδή ήταν επιλογή των γυναικών της ...παρέας, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη που έχει παράδοση στα ...μπουζούκια, ακολουθούσα! Μου άρεσε φυσικά. Η αλήθεια να λέγεται.
Τον Βασίλη Καρρά τον λάτρευαν ως θεό στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ο Θεός της νύχτας...
Αυτές τις ημέρες στο άκουσμα του θανάτου του, άκουσα στα αφιερώματα όσα τραγούδια του, δεν άκουσα 40 χρόνια. 
Συνειδητοποίησα, ότι με αυτά τα τραγούδια, που ακούγονταν συνεχώς παντού μεγαλώσαμε. Έκαναν τις νύχτες όμορφες.
Οι αναμνήσεις της νύχτας, είναι όμορφες. Γεμάτες έρωτες και αισθήματα μιας ολόκληρης ζωής. Της ζωής μας.
Ο Βασίλης Καρράς, "δεν πάει πουθενά, εδώ θα μείνει". Θα συνεχίσει όσο ζούμε εμείς να μας διασκεδάζει και να βάζει φωτιές στις νύχτες μας...
Θα τραγουδάμε "είσαι παντού"...

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...










...και το βίντεο στο ρέμα της Αγίας Τριάδας στον Όλυμπο, στο river party το 2010