26.12.23

Βασίλης Καρράς: Με μπουζούκια και το "Νύχτα Ξελογιάστρα" στο τελευταίο ταξίδι-ΒΙΝΤΕΟ


Τον Βασίλη Καρρά αποχαιρέτησαν σήμερα (26/12/2023) συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες, αλλά και εκατοντάδες θαυμαστές του που έδωσαν το παρών στο λαϊκό προσκύνημα που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στην Θεσσαλονίκη.
Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές κατά την έξοδο της σορού από το Ναό. Το φέρετρο, έχοντας ένα κόκκινο τριαντάφυλλο από πάνω, εξήλθε λίγο πριν τις 5 μ.μ. από τον ναό. Η μπάντα του «Άρχοντα της πίστας» τον αποχαιρέτησε με τις πιο γνωστές επιτυχίες του σε live εκτέλεση. 
Συγκεκριμένα ακούστηκαν οι επιτυχίες του «Νύχτα ξελογιάστρα» και «Δεν πάω πουθενά».


Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ενώ επικήδειους εκφώνησαν – μεταξύ άλλων – ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος μετέφερε στην οικογένεια τού εκλιπόντος τα θερμά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο Βασίλης Καρράς «ήξερε να αγγίζει τις ψυχές των Ελλήνων».

«Τα είπε όλα με τα τραγούδια, τη στήριξή του σε εκείνους που είχαν ανάγκη με τον απαράβατο όρο να μη μαθευτούν ποτέ. Τα είπε όλα με την αγάπη του για τη Χριστίνα και την Ειρήνη. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ο Βασίλης έδωσε αγάπη και δίδαξε ήθος για περισσότερα από 40 χρόνια. Ήξερε να αγγίζει την ψυχή του Έλληνα. Στις καρδιές μας είναι ο τελευταίος μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής. Σε ευχαριστώ για την τιμή να είμαι δικός σου και την τιμή που μου έκανε η οικογένεια σου να βρίσκομαι εδώ, μπροστά σου. Μεταφέρω τα ειλικρινά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού. Για όλα αυτά Βασίλη μου, δεν πας πουθενά πουθενά, εδώ θα μείνεις!» είπε στον επικήδειό του ο κ. Καλαφάτης.

«Ήταν άνθρωπος πιστός με συνειδητό τρόπο. Είχε καταστήσει την καρδιά του Βηθλεέμ, τόπο γέννησης του Χριστού. Διακρίθηκε για την αγάπη στους ανθρώπους και στην οικογένεια του και είχε φιλανθρωπικό έργο με αφανή τρόπο. Υπήρξε λαϊκός τραγουδιστής και υπέγραψε με τη φωνή του αυτά που ήθελε να εκφράσει όλος ο λαός», είπε ο Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος.