12.12.23

Ο έρωτας στην ζωγραφική.Παρουσιάστηκε το «Θείο Δώρο» της Ιωάννας Γκανέτσα-40 φωτο

 

Επιμέλεια:
Θεοχάρης Μπικηρόπουλος
Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Ιωάννας Γκανέτσα στην Κατερίνη, στην Αστική Σχολή.
"Η πρώτη γλώσσα, που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος στην ανάγκη του να εκφραστεί πληρέστερα ήταν η ζωγραφική όπως αποδεικνύεται από τις πρώτες σπηλαιογραφίες. Ακολούθησε η γραφή. Η γλώσσα. Και οι εικόνες και η γραφή, είναι τέχνες παράλληλες, με την ιστορία του ανθρώπου.
Τόσο η λογοτεχνία όσο και η ζωγραφική,
είναι τέχνες έκφρασης της ψυχής
και της περιπέτειας που βιώνει ο δημιουργός,
από την εσωτερική ανάγκη να εκφραστεί.
Να εκφράσει αυτό που νοιώθει, την ανάγκη να πει, να μιλήσει για το ωραίο,
την αισθητική, το όνειρο,
τα συναισθήματα, την ευαισθησία και την ευγένεια που τόσο λείπουν από την εποχή μας.
Με μαεστρία η λογοτεχνία και η ζωγραφική, βρίσκονται στις σελίδες του νέου βιβλίου της κ Γκανέτσα, με κοινό παρανομαστή τον έρωτα… τον έρωτα και την τέχνη.
Ή τον έρωτα στην τέχνη;"

Ο Π. Φτάρας, πρόεδρος της Ενωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας καλωσόρισε τη συγγραφέα, ανάμεσα στα έργα ζωγραφικής της ετήσιας έκθεσης του Συλλόγου.
Η θεολόγος κ. Μ. Μητρούλα, μίλησε για το βιβλίο, κάνοντας αναφορές στον τρόπο γραφής, τα "χρηστικά" στοιχεία για τη ζωγραφική που δίνονται μέσα από τη μυθοπλασία, καθώς και για τον έρωτα στην τέχνη και τη ζωή μας...
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα διαβάστηκαν από τη δημοσιογράφο Μαρία Βούλγαρη.
Ήταν μια ζεστή καλλιτεχνική-λογοτεχνική βραδιά μέσα στην παγωμένη Αστική Σχολή του...πολιτισμού.

   




Το who is who της συγγραφέως
H Ιωάννα Γκανέτσα είναι αστυνομικός και συγγραφέας. Είναι ιδρυτικό µέλος της δράσης αστυνοµικών για τα ανθρώπινα δικαιώµατα. Ενώ οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι θα έγραφε αστυνομικά μυθιστορήματα, κάτι προβλέψιμο όπως αναφέρει, εκείνη ασχολείται κατά βάση με τα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει κάποιος, κάνοντας ψυχογραφήματα.
Οι αναγνώστες της βιώνουν κομμάτια των ιστοριών της και κάνουν και οι ίδιοι τη δική τους ανασκόπηση. Πίσω από κάθε ιστορία της υπάρχει έρευνα που πραγματοποιείται κάθε φορά.
Τα άλλα τρία βιβλία που έχει γράψε είναι
Ο Έρωτας δεν θέλει τίτλο (2015) – ένα σύνολο δοκιμίων για τον έρωτα
Το Άνθος της Ζωής – ερωτικό μυθιστόρημα, η έρευνα του οποίου πραγματοποιήθηκε στον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο του Εδιμβούργου – ο δε ήρωας το βιβλίου μετακομίζει στο Εδιμβούργο για να εργαστεί ως γεωπόνος στον Βοτανικό Κήπο.
Το Μουσείο των ραγισμένων σχέσεων – ερωτικό μυθιστόρημα, η έρευνα του οποίου πραγματοποιήθηκε στο υπάρχον Μουσείο των ραγισμένων σχέσεων στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.
Η ίδια δηλώνει “ό,τι έχει γραφτεί από άλλους το γράφω και εγώ αλλά με δική μου ταυτότητα“.
Εσείς τι τίτλο θα δίνατε στον έρωτα …?










   

































ΦΩΤΟ: OlymposVoice