18.10.23

Γάζα: Βομβάρδισαν νοσοκομείο, τουλάχιστον 500 νεκροί

Εκατοντάδες νεκρούς άφησε πίσω του ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου al-Ahli στη Γάζα, που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Υγείας της Χαμάς έγινε από τον ισραηλινό στρατό, κάτι που διαψεύδεται από το Ισραήλ.
Οι νεκροί είναι μέχρι στιγμής τουλάχιστον 500, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονται ακόμη κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με τον ίδιο. Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο χιλιάδες πολίτες είχαν αναζητήσει καταφύγιο και ιατρική περίθαλψη μετά τις ανελέητες επιθέσεις, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Το Ισραήλ δείχνει την Ισλαμική Τζιχάντ ως υπεύθυνη για τον βομβαρδισμό. «Από την ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF (Israel defense forces) πραγματοποιήθηκε εχθρική βολή ρουκετών προς το Ισραήλ, η οποία πέρασε από την περιοχή του νοσοκομείου όταν χτυπήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, από διάφορες πηγές που διαθέτουμε, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη βολή που έπληξε το νοσοκομείο» αναφέρει η επίσημη ενημέρωση η οποία συνοδεύεται μάλιστα και από βίντεο.