20.9.23

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Δημητρίου Ζησιμόπουλου

Φίλες και φίλοι
Σας γνωστοποιώ ότι κατέρχομαι ως υποψήφιος. Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, με υποψήφιο περιφερειάρχη τον πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.
Η Κεντρική Μακεδονία παρακμάζει με ευθύνη κυβέρνησης και Περιφέρειας.

Το ερώτημα που τίθεται σε όλους, είναι ποια πολιτική θα επιλέξουμε για να υπηρετήσουμε ως δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την συντήρηση ή την ανάπτυξη;

Εμείς, έχουμε την πολιτική βούληση, την κοινωνική ευαισθησία, την τεχνοκρατική επάρκεια αλλά και την σύγχρονη επιστημονική γνώση.

Στόχος και σκοπός μας είναι η καλύτερη και ισομερή ανάπτυξη στην περιφέρεια μας με βασικές προτεραιότητες:

Την στήριξη του κοινωνικού κράτους. Πρέπει όλες οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ΑΜΕΑ, συνταξιούχοι, φτωχά νοικοκυριά και ιδιαίτερα οι ανήμποροι να απολαμβάνουν όλες εκείνες τις υπηρεσίες του ευνομούμενου κράτους για μια ανθρώπινη ζωή.

Την στήριξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης, προκειμένου η περιφέρεια μας να μπορέσει να αναπτυχθεί και να δώσει τις δυνατότητες σε όλους να έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα της εργασίας και της απολαβής εισοδήματος για την επιβίωση τους.

Την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη, τους τελευταίους 2 μήνες πολλές περιοχές της Ελλάδος, μαστίζονται από φαινόμενα (φωτιές πλημμύρες κλπ) τα οποία δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στο περιβάλλον και κατ επέκταση στην ποιότητα της ζωής όλων μας και το χειρότερο καταστρέφεται το μέλλον των παιδιών μας.

Απαιτούνται έργα και παρεμβάσεις στον φυσικό πλούτο του νομού μας εναρμονισμένα στις ανάγκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση.

Φράγματα για την συγκράτηση υδάτινων πόρων, Αναδασώσεις, Περιβαλλοντολογικές μελέτες και παρεμβάσεις εκεί όπου απαιτείται για την προστασία του φυσικού ή παραγωγικού πλούτου.
Δημιουργία θεσμών για την πολιτισμική ανάπτυξη και την προβολή του Νομού μας.

Την χρηματοδοτική στήριξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αγροτών αλλά ιδιαίτερα των νέων για να μείνουν στον τόπο μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαρροή επιστημονικού δυναμικού για το οποία διαθέτουμε τόσους πόρους ως χώρα για την επιστημονική τους κατάρτιση.

Πόσο δύσκολο είναι, να δοθούν, στα νιάτα ειδικά, δάνεια άτοκα και επιχορηγήσεις προκειμένου να κάνουν τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα τους ή δάνεια για να χτίσουν το νοικοκυριό τους.

Η Κεντρική Μακεδονία και μαζί η Πιερία μας, μπορεί να αναπτύξει ένα σύγχρονο τουριστικό προϊόν εναρμονισμένο και με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Βασικό αγαθό όλων μας, είναι η υγεία. Tο ΕΣΥ τούτη την ώρα είναι αδύναμο. Στόχος μου είναι η δημιουργία αιμοδυναμικού κέντρου στην Πιερία και φυσικά η στελέχωση όλων των τμημάτων του Γ.Ν. Κατερίνης. Χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές.

Τέλος απαιτείται περισσότερη και αυτοδύναμη αποκέντρωση με πόρους και εξουσίες, έτσι ώστε οι περιφέρειες να καταστούν μικρά αποκεντρωμένα κρατίδια. Η αυτονομία των πόρων και της εξουσίας στα πλαίσια ενός συντονισμένου και συντεταγμένου κράτους μπορεί να αποτρέψει την σπατάλη και την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών δεν είναι ίδιες οι ανάγκες και οι προτεραιότητες για κάθε Περιφέρεια.
Προτεραιότητα μου είναι και παραμένει, η Πιερία να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Εχουμε τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα, φυσικό πλούτο, γεωγραφική θέση, άριστο ανάγλυφο του εδάφους και όμως είμαστε ένας από τους φτωχότερους νομούς της Ελλάδος

Για τούτο αγαπητοί μου φίλοι, ζητώ την ψήφο σας στις 8 Οκτώβρη , γιατί απαιτείται ΑΛΛΑΓΗ , προκειμένου η περιφέρειά μας και ο Νομός μας να έχει ένα καλύτερο αύριο.