20.9.23

Εvent μόδας με ανακυκλώσιμα υλικά. Λάμψη και μονοχρωμία στο επίκεντρο των fashionistas και των δημιουργών.45 φωτογραφίες

Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας στο πλαίσιο των δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, διοργάνωσαν για 9η συνεχή χρονιά
στη Νέα Παραλία μία δράση για την ανακύκλωση.
Άλλο ένα εντυπωσιακό event μόδας μόνο με ανακυκλώσιμα υλικά, την αγαπημένη σε όλους Νέα Παραλία-Νέα Πασαρέλα, ανεβάζοντας τον πήχη της δημιουργικότητας και της φαντασίας με το φετινό θέμα: “ΜονοΧΡΩΜΙΕΣ”.
Μια πρωτότυπη «πασαρέλα» που φέτος πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο Κήπο των Γλυπτών την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023.
Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας προσκάλεσαν φέτος τους fashionistas, καλλιτέχνες δημιουργούς, να ανοίξουν την παλέτα της φαντασίας τους και να παίξουν μ΄ ένα χρώμα σε κάθε ένδυμα και φυσικά τις αποχρώσεις του.
«Όσο πιο περιορισμένα είναι τα μέσα, τόσο ισχυρότερη είναι η έκφραση» είπε ο Γάλλος ζωγράφος, χαράκτης και γλύπτης Pierre Soulages
Αφετηρία αυτής της σκέψης, η ζωγραφική και οι ιμπρεσιονιστές που άνοιξαν τον δρόμο για τη σύγχρονη μονόχρωμη ζωγραφική, με τη χρήση ενός μόνο χρώματος, με αποχρώσεις. Αλλά, και η κινεζική ζωγραφική που χρησιμοποιώντας μόνο μελάνι, είναι επίσης μονόχρωμη με τις αποχρώσεις του μαύρου να επιτυγχάνονται με αραίωση του μελανιού. 
Τον 20 αιώνα, γεννήθηκε ένα εννοιολογικό καλλιτεχνικό κίνημα που χαρακτηρίζεται από τη χρήση ενός μόνο χρώματος και την απουσία αναπαράστασης, με τη μονοχρωμία να γίνεται μέσον έκφρασης ριζοσπαστισμού πολλών καλλιτεχνών.
Μια βραδιά με εκπλήξεις και μοναδικά συναισθήματα, βάφοντας με χρώμα τα όνειρα για μια πιο όμορφη πόλη, μια καλύτερη ζωή.   

Η γνωστή διακοσμήτρια και εικαστικός της Θεσσαλονίκης κ. Ειρήνη Μητούδη, που συμμετείχε στην εκδήλωση σε ανάρτησή της αναφέρει:
"Μια ακόμη Νέα Παραλία-Νέα Πασαρέλα 9 / ΜονoΧΡΩΜΙΕΣ έλαβε τέλος, μια μοναδική εμπειρία άρτια διοργανωμένη από τον Bernard Cuomo!
Πορτοκαλί ήταν το χρώμα του κουστουμιού μου που συμμετείχα , πορτοκαλι φλογερό χρυσό, εμπνευσμένο από την δύση του ηλίου πάνω στα κύματα του Θερμαικού ,οι τελευταίες ακτίνες του ήλιου που μπλέκονται με τις δροσερές σταγόνες πριν ανάψουν τα αστέρια της νύχτας.
Ευχαριστώ θερμά το μοντέλο μου Μιχαέλα Πελτ[έκη για την άψογη συνεργασία , με το μοναδικό της ταπεραμέντο ,εκτόξευσε την παρουσία μου σε αυτόν τον θεσμό πια της πόλης μας ,την πασαρέλα ,με ρούχα φτιαγμένα αποκλειστικά με ανακυκλώσιμα υλικά ! Στόχος όλων μας είναι να αναδείξουμε την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε κάθε πτυχή της ζωής μας!
Τα υλικά που χρησιμοποίησα για την κατασκευή του κουστουμιού μου είναι :
Κουρτίνα μπάνιου
τραπεζομάντηλο από παιδικό πάρτυ
χαρτί ανθοπωλείου
κάπσουλες nespresso
σουπλά
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους που παραβρέθηκαν και φυσικά ένα πελώριο ευχαριστώ στην οικογένεια μου , που είναι πάντα δίπλα μου σε ότι και αν βάλω ως στόχο!"



ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ φέτος συμμετείχαν :
Ασημίνα Ψύρρα
Hocus Pocus Ευαγγέλια Σταμάτη, Θεοδοσία Τουρτόγλου, Ναυσικά Κατσικέα
Ελένη Μπάκα Μυρτώ Ραφαηλιδη Ζηκα
Χριστίνα Παστελά, Ελισσάβετ Κουλτζιόγλου
Πώλα Γιάννα, Αποστολίδου Βασιλική, Ιουλία Κακουλίδου
Λιζέττα Φώτογλου Bernard Cuomo Νικολέτα Τσικώτη
Γιώτα Ζωγραφάκη Γεωργία Μελαδίνη Βασιλική Μικρού
Κρίστυ Αργυροπούλου Ειρήνη Λαρδούτσου - Κούρτη
Νίκος Γλαβίνας Γεωργία Σταυρίδου Αικατερίνη Σολωμού
Μητούδη Ειρήνη
Αγγελική Ταλιαδούρου
Ομάδα prêt à plier Σοφία Βυζοβίτη
Σοφία Γεωργιάδου Αγγελική Κακούρη Νίκος Καραγιαννίδης, Μιχάλης Σιάπκας
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Bernard Cuomo
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης
Η διοργάνωση έγινει με την οικονομική ενίσχυση των εταιριών:
Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΕΕΑΑ ,
ENVIROMETRICS Α.Ε. και EmiCERT Ε.Π.Ε.