28.9.23

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Άμεσα τα αντανακλαστικά της ΕΑΑΣ για τη δήθεν "μακεδονική γλώσσα" -Φωτο

Πραγματοποίηση Ημερίδας της Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στο
Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο: «Η διδασκαλία «μακεδονικής» γλώσσας, ως Δούρειος Ίππος για την αναγνώριση ανύπαρκτης «μακεδονικής» μειονότητας, στην Ελλάδα».
Η Μακεδονία υπομένοντας 500 χρόνια σκλαβιάς, αποτίναξε τον Τουρκικό ζυγό με πολλές θυσίες και αγώνες.
Ο Μακεδονικός Αγώνας από το 1870 ως το 1908 , μαζί με τους νικηφόρους απελευθερωτικούς αγώνες του 1912 και του 1913, βάφτηκε με αίμα ηρώων. Ο αγώνας σκληρός και ανελέητος, σε πολλά μέτωπα, εναντίον όχι μόνο των Τούρκων, αλλά και κατά των Βουλγάρων και Σλάβων.
Το 1878, η Επανάσταση του Ολύμπου, ήταν ηρωική απόπειρα για την ελευθερία και την ένωση της σκλαβωμένης Μακεδονίας με την μητέρα Ελλάδα. Καταπνίγηκε δυστυχώς στο αίμα. 
Έφερε όμως στη συνέχεια το θέμα της Μακεδονίας στη διεθνή διπλωματία για την ανάγκη της απελευθέρωσης και της ενσωμάτωσης στην –μέχρι τότε- ελεύθερη Ελλάδα.
 
Το θέμα της ημερίδας της Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, «Η διδασκαλία «μακεδονικής» γλώσσας, ως Δούρειος Ίππος για την αναγνώριση ανύπαρκτης «μακεδονικής» μειονότητας, στην Ελλάδα», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για ένα ακόμη πολύ σοβαρό Εθνικό θέμα!
Η ιστορία πρέπει να μας διδάσκει.
Πρέπει τώρα να κινητοποιηθούμε άμεσα, αξιοποιώντας όλα μας τα εργαλεία και τις δυνατότητες καθώς και το Διεθνές δίκαιο ώστε να παταχθεί στη γέννησή του ακόμη ένα εθνικό θέμα που θα οδηγήσει σε νέα προβλήματα στη Μακεδονία μας!
 Συγχαίρω την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για τα αντανακλαστικά της, για την κινητοποίηση, για την ενημέρωση και την πατριωτική στάση της, που παραπέμπει στα λόγια του Ίωνα Δραγούμη: «Πρέπει να τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία και η Μακεδονία θα μας σώσει…».
Συγχαίρω τους εκλεκτούς ομιλητές, που φώτισαν τα γεγονότα και έδειξαν το δρόμο για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος ενόψει της έφεσης στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στη Κοζάνη.
Είναι χρέος μας να τιμούμε τους προγόνους μας, με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για όλα αυτά που μας χάρισαν με τους αγώνες τους , έχοντας σαν φάρο φωτεινό στην πορεία μας , το λαμπρό παράδειγμά τους.
Γιατί «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρίς…» 
Αυτά μας ενέπνευσαν, αυτά μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας, αυτά υπηρετούμε με έργα και πράξεις τα τελευταία 25 χρόνια της δράσης μας!
  








Για περισσότερες πληροφορίες: