24.8.23

Τα «βγάσματα» και τα «μπάσματα» της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα -φωτο

"Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε ο πολυαρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα, για τον εορτασμό της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών.
Σύσσωμος ο κλήρος της Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, το σύνολο των Μηχανιωτών και πλήθος κόσμου από όλη τη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε  στη λιτανεία της θαυματουργού εικόνας, ενώ ανήμερα των εννιάμερων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.

Αξίζει να αναφερθώ στο γεγονός ότι η Παναγία Μηχανιώτισσα ή η Παναγία Φανερωμένη, μεταφέρθηκε από τους ευσεβείς Μηχανιώτες από την χερσόνησο της Κυζίκου το 1923 στον νέο τόπο εγκατάστασης τους, τη Νέα Μηχανιώνα, που παρά τα βάσανα και τις στερήσεις του δεν άργησαν να αναγείρουν έναν περικαλλή Ναό. 
 


Οι εορτασμοί της Παναγίας Φανερωμένης, ξεκινούν με τα «βγάσματα» στις 13 Αυγούστου και ολοκληρώνονται με τα «μπάσματα» της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας στις 25 Αυγούστου, βάζοντας κυριολεκτικά τη Νέα Μηχανιώνα στο επίκεντρο της Ορθοδοξίας, με εκδηλώσεις αγάπης και πίστης από χιλιάδες Χριστιανούς.
Είθε η Παναγία να μας Προστατεύει, να μας χαρίζει Υγεία, ψυχική γαλήνη και πίστη να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής".

*  Ανάρτηση του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΣΑΚΗ) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ,  δικηγόρου και υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου με τον Συνδυασμό ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ -ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ